Manresa amplia els horaris del cementiri per Tots Sants i obrirà el Pont Nou a vianants i bicicletes a partir de divendres

La instal·lació municipal restarà oberta fins a l’1 de novembre de 9 del matí fins a les 18.30h  de la tarda. 


imagen

L’Ajuntament de Manresa ha ampliat els horaris d’obertura del cementiri de Manresa amb motiu de la festivitat de Tots Sants i obrirà el Pont Nou a vianants i bicicletes a partir d’aquest divendres, 30 d’octubre, amb l’objectiu de facilitar la mobilitat de les persones en aquest entorn.

 

Des del 19 d’octubre i fins l’1 de novembre, la instal·lació del cementiri restarà oberta de 9 del matí fins a les 18.30 h de la tarda, per facilitar a la població la visita als seus difunts. A partir del dilluns, 2 de novembre, es recupera l’horari habitual d'aquesta instal·lació municipal.

 

Obertura del Pont Nou per a vianants i bicicletes

 

L’obertura del pas a vianants es produeix després de cinc mesos de l’inici de les obres del Projecte Executiu de Rehabilitació i reforç estructural del Pont Nou.La Secció d’obra Pública de l’Ajuntament ha informat que tot i l’obertura del pas de vianants, les obres de millora encara continuaran durant el proper mes.

 

Els treballs al Pont Nou es van iniciar el 27 de maig passat i tenen com a principals objectius refer el paviment nou; la construcció de tres sòcols de granit a les piles per on passa l’aigua, que estaven molt erosionades; la neteja general de la vegetació que havia crescut entre les pedres i la rehabilitació de les arcades i els murs.

 

Reforç del servei de bus


Transports Castellà, operador de la línia de bus Manresa – Sant Joan de Vilatorrada, ha informat que el dia 1 de novembre també hi haurà un reforç en el servei de 9 a 13:00 h. i de 15 a 19 h, amb una freqüència de pas de 15 minuts. Aquesta línia realitza parades a Plaça Europa, Pompeu Fabra, Francesc Moragas, Els Panyos i Cementiri. De retorn realitza parada a les parades de Cementiri, Pl. Valldaura i Plaça Europa.

 

La Línia Festius del Bus Manresa té la parada “El Congost” (carrer Martí i Pol) propera al cementiri. L’horari de la línia és de 8:10 h. a les 22:40 h. amb freqüència de pas de 60 minuts.  

 

La Policia Local, com és habitual, té previst un reforç del dispositiu de seguretat durant el cap de setmana, per tal de facilitar la mobilitat dels visitants i l’afluència de vehicles en l’entorn del cementiri. Durant les dues darreres setmanes, les patrulles han incrementat també la vigilància davant un major presència de persones per a la neteja nínxols i sepultures.

 

Culte religiós


Com és tradicional, Manresa tornarà a commemorar les festivitats de Tots Sants i el Dia dels Difunts amb la celebració de cultes religiosos que tindran lloc a la capella del cementiri.

 

Enguany la celebració es farà el diumenge 1 de novembre, a les 11.30h, amb una missa en sufragi dels difunts del Cos de Bombers, Creu Roja i Protecció Civil. A les 13.00h tindrà lloc un altre missa solemne celebrada per Mn. Antoni Boqueras, rector dela Parròquia de Santa Maria de la Seu, amb la participació de la Capella de Música de la Seu.

 

Horari del cementiri a partir del 2 de novembre


A partir del dilluns, 2 de novembre, el recinte tornarà a obrir amb l’horari habitual que és el següent:

  • Dilluns, dimecres i divendres de 9.00 a 14.30h.
  • Dimarts, dijous i dissabte de 9.00 a 17.30h.
  • Diumenges i festius de 9.00 a 13.30h.

 

Documents relacionats

  • imagen