Un projecte empresarial que combina informàtica i cosmètica guanya el guardó del programa Universitat Emprèn que impulsa l'Ajuntament

La presentació dels projectes finalistes i el lliurament dels premis ha tingut lloc aquesta tarda a les noves instal·lacions dela FUB2. Universitat Emprèn és una iniciativa que vol fomentar la cultura emprenedora i la creació d’empreses

imagen

El projecte empresarial “Perfect face”, presentat per Anastasiya Borodinova, estudiant de la FUB, ha estat el guanyador del premi al millor pla d’empresa del programa Universitat Emprèn. Es tracta d’un projecte basat en un programa informàtic que, a partir d’un escanejat facial, recomana a la persona usuària opcions de maquillatge, d’acord amb els seus trets facials.

 

La seva autora ha recollit el guardó de mans de la regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, en un acte que s’ha celebrat aquesta tarda a les noves instal·lacions dela FUB2. El guardó està dotat amb un premi de 1.500 €.

 

La regidora de Promoció Econòmica ha lliurat també l’accèssit al projecte Design-eat, de l’alumne Òscar Lérida Sábado, també estudiant de la FUB, dotat amb 750 €. Aquest projecte consisteix en una plataforma e-commerce basada en la comercialització d’alimentació especialitzada.

 

Aquests alumnes guanyadors tenen, a més, descomptes per continuar la seva formació en alguna de les tres universitats que impulsen el programa Universitat Emprèn a Manresa.

 

La iniciativa Universitat Emprèn (U-Emprèn) està impulsada per l’Ajuntament de Manresa (a través del centre de desenvolupament Empresarial, CEDEM) amb la col·laboració de la Fundació Universitària del Bages (FUB), l’Escola Politècnica de Manresa (EPSEM) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

 

El programa, que enguany celebra la sisena edició, vol fomentar la cultura emprenedora i la creació d’empreses entre els joves universitaris de Manresa, per tal d’incrementar a mig i llarg termini el número d’iniciatives i de projectes empresarials promoguts per aquest col·lectiu.

 

L’obertura de l’acte d’avui ha anat a càrrec d’Àuria Caus i el cap d’estudis d’empresa de la FUB, Jordi Conca. Seguidament, l’emprenedora Clara Puigventós, directora general d’Encís Cooperativa, ha fet una xerrada d’emprenedoria.

 

La part central de la jornada ha estat la presentació davant del jurat dels projectes empresarials. En l’edició d’ enguany s’han rebut set projectes de diferents àmbits, des de la restauració fins al món de la cosmètica, passant per l’esport, les aplicacions mòbils, el comerç a Internet, l’àmbit rural i l’atenció mèdica. Tots set projectes empresarials s’han presentat a la jornada final mitjançant la via lliure (format en què els alumnes desenvolupen una idea pròpia).

Documents relacionats

  • imagen