El CNL Montserrat escalfa motors amb la campanya I tu, jugues en català? durant la setmana dels Drets dels Infants

Un taller de jocs en català, una sessió de joc verbal amb Màrius Serra, un taller i un concurs de microrelats són les activitats que organitza el CNL Montserrat en el marc de la campanya I tu, jugues en català? durant la Setmana dels Drets dels Infants


imagen

I tu, jugues en català? és una campanya impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística que té l’objectiu de donar a conèixer i facilitar l’oferta de jocs i joguines en català i fomentar-ne l’ús i el consum entre els ciutadans. Un any més, el Centre de Normalització Lingüística Montserrat engega aquesta campanya que compta amb la col·laboració d’entitats i establiments de joguines de Manresa.

 

A partir d’avui i fins al dia 17 de novembre, ja es pot participar en el concurs de microrelats amb el lema “A què jugaves quan eres petit?” Amb un màxim de 100 paraules, l’autor ha de fer una breu presentació seva i una descripció dels jocs o joguines que recordi de la infantesa. Els microrelats han d’estar escrits en català i s’han de presentar al CNL Montserrat, c. Jaume I, 8, 2n de Manresa, o per correu electrònic a dinamitzacio.manresa@cpnl.cat. Hi haurà tres premis per als treballs guanyadors, primer premi:  els jocs Manresa 1724 i Guspira; segon premi: un val per a la compra de llibres, contes o contes joc en català, i un tercer premi: una entrada doble per a l’espectacle El poema de Nadal i el Joc de Manresa. Els premis han estat aportats per 2 de Piques, Llibres Parcir, Kursaal i Ajuntament de Manresa.

 

Les bases del concurs es poden trobar a www.cpnl.cat/xarxa/cnlmontserrat

 

Dimecres, 11 de novembre, a les 18 h, a la sala de reunions del Centre Cultural el Casino, taller orientatiu de microrelats  A què jugaves quan eres petit? Aquest taller, conduït per Alba Llobet, va destinat a assessorar i orientar aquelles persones que vulguin presentar un microrelat al concurs. Les persones interessades s’han d’inscriure al CNL Montserrat, tel 928721707, o bé per correu electrònic, allobet@cpnl.cat.

 

Dissabte, 14 de novembre, de 17 a 20 h, a l’Espai Plana de l’Om, taller de jocs en català “Juga en català”. Serà un espai dedicat a infants, famílies, joves i adults perquè puguin descobrir i practicar jocs de taula en català. Hi haurà la presentació i pràctica de diferents jocs en català, per la qual cosa s’ha comptat amb la col·laboració de PIID que presentarà el joc Papilio, un nou joc de cartes en català sobre la vida de les papallones . També s’hi presentaran els jocs Guspira, el joc dels correfocs, un joc de taula divertit, àgil i apte per a tots els públics, inspirat en una de les festes populars més vistoses i espectaculars de la cultura catalana i Manresa 1724, reconstruïm la ciutat cremada, un joc que s'inspira en els fets que van succeir a la capital del Bages en aquells moments històrics, quan va ser incendiada per les tropes borbòniques, i en les posteriors tasques de reconstrucció. I també, entre d’altres, s’ensenyarà a jugar a l’Srabble en català. Aquesta activitat ha estat organitzada pel CNL Montserrat i El CAE.

 

Divendres, 20 de novembre, a les 19 h, a ABACUS, sessió de joc verbal a càrrec de l’escriptor i lingüista Màrius Serra, que amb el títol “La llengua és una font de plaer”, ens divertirà jugant amb les paraules. Aquesta activitat ha estat organitzada pel CNL Montserrat i Abacus cooperativa.

 

Totes les activitats són gratuïtes.

 

Per poder dur a terme totes aquestes activitats, el CNL Montserrat ha comptat amb la col·laboració d’establiments de Manresa adherits a la campanya I tu, jugues en català?, de fabricants de jocs i d’entitats de Manresa: 2 de Piques, Abacus, El Cae, Imaginarium,  Joguiba, Joguines Valls, Llibres Parcir, Devir, Guspira, PllD , Viravi, Club Scrabble Manresa, Ajuntament de Manresa, Centre de recursos Pedagògics del Bages, Kursaal Espai d’Arts Escèniques i Òmnium Bages.

 

 

Documents relacionats

  • imagen