Una jornada sobre arqueologia als monuments religiosos clou dissabte el Dia de la Seu

La reunió aplega especialistes en els treballs arqueològics que s’han fet a les catedrals de Tarragona i Girona, i al monestir de Santa Cecília de Montserrat 


imagen

Aquest dissabte se celebrarà la jornada de treball “Arqueologia als espais monumentals religiosos”, que forma part de la celebració del Dia de la Seu d’enguany. La sessió reunirà especialistes en els treballs arqueològics que s’han dut a terme a les catedrals de Tarragona i Girona, i al monestir de Santa Cecília de Montserrat.

 

 

La jornada comptarà amb l’assistència del regidor de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, i se celebrarà a la sala d’actes de la Plana de l’Om, de 10 a 14 h.

 

 

Es faran tres conferències i una taula rodona. Començarà Lluís Palahí i Grimal amb una xerrada sobre “La investigació arqueològica a la catedral de Girona”; a les 11 del matí serà el torn de Josep Maria Macias i Solé, qui presentarà la ponència “Treballs arqueològics a la catedral de Tarragona”. Després del descans, Eduard Sánchez i Campoy parlarà sobre “Santa Cecília de Montserrat, aportacions al romànic primirenc”.

 

 

Els tres ponents participaran a la taula rodona que es farà tot seguit amb el tema: “Arqueologia i arquitectura als espais monumentals religiosos. Problemes tècnics i reptes actuals”. Estarà moderada per Francisco Javier Asarta i Ferraz, arquitecte conservador de la Seu de Manresa.

 

 

La diada clourà amb el concert coral que es farà a la Seu a partir de les 20 h, ofert pel Cor Jove de l’Orfeó Manresà, amb la participació d’Isidre Badia, tenor; i Jordi Franch, organista.

 

 

El Dia de la Seu està organitzat per l’Associació Amics de la Seu de Manresa, la col·legiata basílica Santa Maria de la Seu, i l’Ajuntament de Manresa. Compta amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la delegació del Bages-Berguedà del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

Documents relacionats

  • imagen