Manresa dedicarà la jornada 'Fem Dissabte!' a la neteja del tram de la riera de Rajadell que passa pel barri del Xup

La ciutat es tornarà a adherir, el dissabte 10 de maig, a la campanya de neteja de rius i rieres "Fem Dissabte!”, que organitza l’associació Hàbitats a tot Catalunya amb l’objectiu de netejar els espais fluvials i fer un acte de conscienciació ambiental a l’entorn de l’Anella verda.

imagen

Manresa celebrarà el dissabte 10 maig la jornada “Fem Dissabte!” que organitza l’Associació Hàbitats a tot Catalunya amb l’objectiu de netejar els espais fluvials i fer un acte de conscienciació ambiental. Enguany, la neteja es farà al tram de la Riera de Rajadell per passa per la zona del barri del Xup. Aquest és el tercer any que Manresa s’adhereix a aquesta iniciativa que contribueix a la millora i la conservació d'espais de l’Anella Verda. 

L’activitat tindrà una durada aproximada de dues hores, començarà a les 10 del mati al local de l'Associació de Veïns del Barri del Xup i consistirà en un passejada a la vora de la riera de Rajadell, al llarg de la qual els participants podran recollir les deixalles que trobin al seu pas. A més s'oferirà un petit esmorzar de fruita i aigua als participants. 

Es recomana vestir roba i calçat còmodes i portar guants protectors. Tot i així l’organització facilitarà guants a les persones que no en portin. La recollida de residus serà selectiva per tal de reciclar-los. 

“Fem Dissabte!” és una iniciativa que es fa de forma simultània a diversos municipis de tot Catalunya per tal que persones voluntàries puguin contribuir a millorar la gestió i l'estat de conservació d'aquests entorns rurals. Es tracta per tant, d'una acció ciutadana de millora directa dels rius, que serveix per conscienciar sobre la importància de tenir cura dels espais fluvials, i en general, de conservar el territori. 

La neteja de la riera de Rajadell és una iniciativa que s’impulsa des de l’Associació Habitats-Projectes Rius i que s’ha organitzat conjuntament a Manresa aquesta associació, l’Ajuntament, l’Anella Verda, l’Associació de Veïns del Xup, i altres entitats de la ciutat. 

Les persones interessades a participar o aconseguir més informació ho poden fer a través de la pàgina web www.associacióhabitats.cat/femdissabte o al correu electrònic info@associaciohabitats.cat. 

Documents relacionats

  • imagen