L'Ajuntament de Manresa obre la convocatòria per demanar subvencions per preservar i millorar el patrimoni

El termini per presentar sol·licituds finalitza el 31 de desembre. Els ajuts, que no podran, en cap cas, superar els 20.000 euros, s'atorgaran segons uns criteris de valoració que tindran en compte el nivell de protecció de l'edifici, el tipus d’intervenció i la incidència de les actuacions.


imagen

L’Ajuntament de Manresa ha obert la convocatòria corresponent a l’any 2015 de concessió de subvencions als elements patrimonials protegits pel Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni Històric, Arquitectònic, Arqueològic, Paleontològic, Geològic i Paisatgístic de Manresa (PEUPM). Tota persona particular o entitats publiques o privades poden presentar fins al 31 de desembre la seva sol·licitud a l’Oficina d’Activitats Econòmiques (OAE).

 

La quantia dels ajuts, que no podrà superar mai els 20.000 euros ni al 25% del total de les despeses subvencionables, s'atorgaran segons uns criteris de valoració que tindran en compte el nivell de protecció de l'edifici –integral, parcial, documental, ambients i fronts edificatoris-, el tipus d'intervenció –patologies greus i urgents, manteniment i conservació, reforma i rehabilitació i ampliació-, així com la incidència de les actuacions –si és sobre l'espai públic i si possibiliten la visita publica i la museïtzació.

 

Aquesta convocatòria té com a objectiu subvencionar intervencions en béns catalogats i façanes d’ambients catalogats pel PEUPM, així com façanes incloses en l’àmbit de protecció dels béns catalogats que en disposin; destinades a restaurar, conservar o millorar els seus valors patrimonials que formen  part de la identitat històrica de Manresa.

 

Els interessats han de presentar la sol·licitud, que es formalitzarà en l'imprès normalitzat que s'adjunta i que també es facilitarà a les dependències municipals, i la documentació requerida segons les bases de la convocatòria, ala OAEa la plaça Major 1, de dilluns a dijous de 8:30 del matí a les 6 de la tarda i divendres de les 8:30 del matí a les 3 del migdia.

 

Documents relacionats

  • imagen