Més de 200 persones participen en el taller de jocs de taula "Juga en català"

Dissabte passat, el CAE i el Centre de Normalització Lingüística Montserrat van organitzar el taller de jocs en català “Juga en català”, un taller organitzat en el marc de la campanya I tu, jugues en català? que ha format part de les activitats de la V Setmana dels Drets dels Infants. 


imagen

Més de 200 persones, entre infants, joves i adults van gaudir d’aquest taller on es van poder  jugar a més de 20 jocs en català, alguns dels quals van servir per iniciar-se a jugar en família, ja que molts nens i nenes van anar acompanyats dels seus pares i van poder jugar plegats i descobrir jocs nous.

 

El taller de jocs, que va omplir l’Espai Plana de l’Om al llarg de la tarda, va comptar amb la col·laboració de membres del Club del Joc del CAE, del CNL Montserrat, del Club Scrabble Manresa i d’alguns dels creadors dels jocs, –Guspira, Plld i Manresa 1724-,  que van ensenyat al públic a jugar-hi. També es va comptar amb la col·laboració del 2 de Piques, Abacus, Imaginarium, Joguiba, Joguines Valls,  Llibres Parcir, Devir i Vivari que van aportar diversos jocs i joguines.

 

1,2,3! Pica paret, Fila Filo, Papilio, Guspira, Manresa 1724, Tebes, Carcassonne són alguns dels jocs de taula a què van poder jugar els nens i nenes a partir de 6 anys, i les comarques de Catalunya, Formar paraules, Les vocals, Les síl·labes, Els castellers o El meu cos van ser alguns dels jocs amb què es van entretenir  els més menuts.

 

La propera activitat organitzada en el marc de la campanya I tu, jugues en català? es durà a terme divendres vinent, dia 20 de novembre a les 19 h a Abacus, amb la sessió de joc verbal “La llengua és una font de plaer”, que comptarà amb l’escriptor i lingüista Màrius Serra, que ens divertirà jugant amb les paraules.

 

I tu, jugues en català? és una campanya impulsada pel Consorci per ala Normalització Lingüística, que té l’objectiu de promoure els jocs i les joguines en català i fomentar-ne l’ús i el consum entre els ciutadans.

Documents relacionats

  • imagen