L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha presidit aquest migdia el minut de silenci pels atemptats de París

L’alcalde ha expressat la condolença de la ciutat per les víctimes, la condemna “rotunda i total” de la violència, i l’aposta de Manresa “pel diàleg i la solidaritat”

 

Han acompanyat l’alcalde, entre d’altres, els representants dels grups municipals, responsables de les comunitats musulmanes de Manresa i una representant del Cònsol general de França a Barcelona



imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha presidit avui el minut de silenci que s’ha convocat davant de l’Ajuntament per condemnar els atemptats de París. L’alcalde ha estat acompanyat dels representants dels grups municipals, dels responsables de les comunitats musulmanes de la ciutat i de la comissió pel diàleg interreligiós, a més de diversos representants d’entitats i ONG de solidaritat i cooperació, i altres entitats de la ciutat.

 

Hi ha estat present també Anna Rotllan, organitzadora del festival Francophonie a Manresa qui, en finalitzar el minut de silenci, ha parlat en nom del Cònsol general de França a Barcelona, Edouard Beslay,per expressar la seva condolença.

 

Tot seguit ha pres la paraula l’alcalde Valentí Junyent, qui ha expressat la condemna “rotunda i total” de la ciutat de Manresa pels atacs, i ha dit que la convocatòria volia “honorar la memòria de les víctimes i mostrar la nostra solidaritat amb els seus familiars, amb la ciutat de París i amb el poble francès”.

 

L’alcalde de Manresa s’ha dirigit als presents per afirmar que “tots som parisencs”, i per manifestar que “estem units davant la barbàrie, i que rebutgem el terrorisme i qualsevol violència”.

 

Valentí Junyent ha afirmat que la convocatòria d’aquest migdia “demostra el compromís” de Manresa “amb la llibertat, la igualtat i la fraternitat”, reiterant l’aposta de la ciutat “pel diàleg i la solidaritat”.

 

L’alcalde ha finalitzat el seu parlament demanant a les persones convocades a la plaça que dediquessin “l’aplaudiment” a les víctimes, “en record i homenatge”.

 

 

 Text íntegre del Manifest conta els atemptats de París:

 

 

“Encara commocionats per la tragèdia dels atacs terroristes a París, per les morts absurdes de desenes de ciutadans innocents, ens reunim avui aquí per expressar la nostra condemna total i rotunda davant aquests atemptats, honorar la memòria de les víctimes i mostrar la nostra solidaritat amb els seus familiars i amics, amb la ciutat de París i amb el poble francès

 

 Perquè avui, en aquests moments tan dolorosos, tots som parisencs i volem demostrar que estem units davant de la barbàrie i que rebutgem el terrorisme i qualsevol forma de violència.

 

Manresa demostra en aquest acte el seu compromís irrenunciable amb la llibertat, amb la igualtat i amb la fraternitat; i una aposta ferma i decidida pel diàleg i la solidaritat per arraconar l’odi i la barbàrie que amenaça la convivència pacífica i els nostres valors democràtics.

 

Ho fem pel Thomas, l’Elodie, el Nicolas, l’Alban, l’Hugo, l’Anna, el Fabrice, el Grégory, l’Elsa, el Juan Alberto, l’Heléne, el David,la Halima, el Piérre,la Marie,... i per la resta de persones que van perdre la vida o que van resultar ferides divendres en aquests terribles atemptats.

 

Dediquem-los un aplaudiment per acabar aquest acte de record i d’homenatge.”

Documents relacionats

  • imagen