Demà se celebrarà a l'Ajuntament la lectura del Manifest del Dia Internacional dels Drets dels Infants

El saló de sessions acollirà un acte institucional protagonitzat per una vuitantena d'alumnes de primària, que recitaran extractes de la Convenció dels Drets dels Infants i muntaran una construcció sobre els drets i deures

 

L’acte serà retransmès en directe a través de la web de l’Ajuntament de Manresa 


imagen

Demà se celebrarà al saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa l’acte institucional del Dia Internacional dels Drets dels Infants amb la lectura del Manifest commemoratiu, que faran una vuitantena d'alumnes de P5 de les escoles Renaixença i Oms i de Prat. L'acte estarà presidit per l’alcalde, Valentí Junyent, i es retransmetrà en directe a través de la web de l’Ajuntament de Manresa (http://www.manresa.cat) a partir de les 10.30 h. També hi assistiran Mercè Rosich, regidora d’Acció Social, Cooperació i Igualtat, i Antoni Llobet, regidor d’Habitatge, Ensenyament i Universitats.

  

El tema que han treballat els infants per a l’acte institucional ha estat la Convenció sobre els Drets dels Infants. La Convenció és un instrument internacional que estableix els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals de la infantesa. Fou adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre del 1989 i entrà en vigor el 2 de setembre del 1990 després de la seva ratificació per part de 78 estats membres.

 

Els infants recitaran extractes de la Convenció i muntaran un joc de construcció que simbolitzarà els drets i deures dels infants. En acabar, cantaran la cançó “Save the children”. L’alcalde de Manresa clourà l’acte institucional amb un parlament. Després, hi haurà animació a la plaça Major per a tots els nens assistents.


Una mostra amb manualitats al Passeig

 

Més tard, a les 13 h., tindrà lloc la inauguració de l'exposició d'art efímer "Els nens i nenes coneixem la infància al món”, al passeig Pere III, davant del Centre Cultural el Casino. L'acte d'inauguració anirà a càrrec de Mercè Rosich, regidora d’Acció Social, Cooperació i Igualtat.

 

Aquesta és una mostra dels treballs i manualitats que han elaborat els infants de 4t de primària de Manresa per conèixer la infantesa a diversos països del món. L’escola Renaixença ha treballat Madagascar; l’escola Sant Ignasi, Senegal; l’escola Joviat, Etiòpia; l’escola La Salle, Colòmbia; l’escola La Font, India; l’escola El Pilar, Nicaragua; i l’escola Bages, Nepal.

 

Durant l’acte d’inauguració, un alumne de cada escola explicarà el projecte que han treballat al seu centre. L’exposició es podrà veure fins diumenge al vespre.

 

Pallassos arribats dels camps de refugiats

 

A primera hora de la tarda, sobre les 15 h, els infants participants en la commemoració podran gaudir d’un espectacle de pallassos molt especial, “ Nas Arrelat”, de la companyia Mabsutins. Una companyia que col·labora amb Pallassos sense Fronteres i que han fet moltes actuacions als camps de refugiats. D’aquesta manera, a través de l’espectacle, els infants de Manresa podran conèixer la realitat dels infants que viuen en els camps de refugiats.

 

És un espectacle molt adient a l’actualitat, ja que a més de passar-ho bé, els nens i nenes compartiran les vivències dels artistes acabats d’arribar dels camps de refugiats del Líban. Part del seu treball consisteix en la recuperació emocional de les persones afectades pel conflicte sirià.

 

Aquesta són activitats emmarcades en la celebració de la Setmana dels Drets dels Infants, que clourà dissabte, amb l'espectacle final a la plaça Sant Domènec.

Documents relacionats

  • imagen