L'alcalde acompanya la consellera d'Ensenyament en la visita al nou Institut de Cal Gravat

Valentí Junyent agraeix a la Generalitat la construcció del nou equipament educatiu després de fer un detallat recorregut per les instal·lacions amb Irene Rigau, alts càrrecs del departament i el director del centre. 

imagen

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha agrait aquest matí a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, l'esforç que ha realitzat la Generalitat per construir el nou Institut de Cal Gravat a Manresa i ha valorat especialment que hagi complert el seu compromís personal. Junyent també ha felicitat l'equip directiu del centre per la feina feta al llarg dels últims anys i per haver aconseguit un alt nivell educatiu.

 

L'alcalde ha fet aquesta declaració al final de la visita de la consellera al nou equipament educatiu de la ciutat, després de fer un detallat recorregut per les instal·lacions acompanyats també del director general de Centres Públic de la Generalitat i regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet; el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Josep Ramírez; i el director de l'Institut, Toni Massegú.

 

Per la seva part, La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat aquest matí que "Cal Gravat és un centre exemplar en formació, cohesió i ascensor social". Ha fet aquestes declaracions durant la visita de les instal·lacions del nou edifici que allotja l’Institut Cal Gravat de Manresa, que es va posar en funcionament el passat mes de setembre.

 

La titular d'Ensenyament ha ressaltat que el centre ha estat una prioritat pel departament, i que el més important no és només l'edifici "sinó el grup humà i l'equip directiu. L'Institut oferirà a Manresa i al Bages ciutadans molt ben formats". Així, ha posat de manifest que el centre disposa d'un equip directiu compromès i d'un bon projecte educatiu i pedagògic. 

 

Irene Rigau ha recordat també que avui es commemora el dia contra la violència de gènere,  i ha destacat la tasca dels centres educatius per prendre consciència.  La formació, ha destacat,  és una bona eina "per superar conductes com aquestes i avui que ens trobem en un centre amb adolescents és bo fer aquesta reflexió ".

 

La visita de la consellera d’Ensenyament ha començat amb un recorregut per les instal·lacions del nou edifici, que disposa de 12 aules de secundària, 4 aules de batxillerat, aula de música, aula de plàstica, aula complementària, biblioteca, 3 laboratoris, aula de dibuix, aula taller i aula de tecnologia. L’edifici, de 4.000 metres de superfície, també compta amb gimnàs i pista poliesportiva, cafeteria menjador i espais d’administració (despatxos, departaments i sala de professors, entre d’altres).

 

El centre educatiu, que va néixer el juliol de 2008 amb dues línies d’ESO i 30 alumnes, actualment ofereix estudis d'ESO i Batxillerat i aquest curs compta amb 415 alumnes distribuïts en 14 grups. L’Institut Cal Gravat, que escolaritza alumnat de Manresa i de Sant Salvador de Guardiola, forma part del Pla d’Impuls a la Lectura (ILEC) des del curs 2011/12. L’institut edita cada trimestre la revista CalGrà, des del desembre de 2008.

 

L’Institut Cal Gravat, tal com exposa en el seu projecte educatiu, creu en el sistema d’immersió lingüística com eina de cohesió social i aposta per l’ús de les noves tecnologies, l’aprenentatge d’idiomes, la curiositat per la investigació científica i matemàtica, el gust per la lectura i l’art, la pràctica de l’esport, l’estima a l’entorn i el país, el respecte a les tradicions, entre d’altres aspectes. L’objectiu principal és transmetre als seus alumnes els valors del treball i de l’esforç.

Documents relacionats

  • imagen