L'alcalde anima els agents turístics de la ciutat a creure en la gran oportunitat que planteja el projecte Manresa 2022

Valentí Junyent dóna la benvinguda als assistents a la Taula de Treball Manresa 2022 i els agraeix l’esforç realitzat perquè el projecte per commemorar els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a la ciutat sigui avui “una realitat palpable i engrescadora”.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assistit aquest dimecres a la reunió del plenari de la Taula de Treball Manresa 2022 que s’ha fet al Convent de Santa Clara per presentar als agents turístics de la ciutat la marxa del projecte, que té com a objectiu millorar la ciutat i potenciar el seu atractiu de cada a la commemoració dels 500 anys l’estada de Sant Ignasi a Manresa, el 1522.

 

Valentí Junyent ha donat la benvinguda als assistents -majoritàriament representats del sector de l’hoteleria, la restauració o els recursos turístics i patrimonials de la ciutat i la comarca- agraint “el treball conjunt i l’esforç compartit que ens permet dir avui que aquell projecte que vam presentar  el juliol de 2013 és avui una realitat palpable i engrescadora per als manresans i les manresanes”.

 

L’alcalde ha afegit que “aquests mesos que han passat ens han servit bàsicament per crear una xarxa de complicitats i de suports que han afavorit aquesta evolució tan positiva” i ha recordat la implicació de la Cova i del Camí de Sant Ignasi, dels agents turístics, d’Azpeitia i Loiola i del govern basc, del Govern català i la Diputació de Barcelona, dels municipis catalans del Camí Ignasià i del sector privat “que, de mica en mica, també comença a ser conscient de la importància de Manresa 2022”.

 

Valentí Junyent ha tancat la seva intervenció animant tots els presents a creure en un projecte valuós com és Manresa 2022 ja que “no totes les ciutats tenen una oportunitat com aquesta”, raó per la qual els ha convidat ha aprofitar aquesta oportunitat. “Ens ho hem de creure, i si seguim treballant com fins ara, tots junts i empenyent en la mateixa direcció, estic convençut que ho aconseguirem”, ha afirmat.

 

Tot seguit, el regidor de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, ha fet un balanç de les actuacions que s’han fet en cada un dels eixos del projecte Manresa 2022.

 

La reforma del Camí de la Torre Santa Caterina, la passera del Pont Vell a la Renfe, l’adequació del Camí de la Vall del Paradís, la millora de la senyalització o el nou Espai Manresa 1522 a Sant Domènec han estat algunes de les més destacades en l’apartat Manresa es Camí.

 

En el de “Manresa és acollida”, el regidor ha ressaltat  l’adequació provisional del Centre d’Acollida de Pelegrins al Museu Comarcal i la presentació del projecte del que ha de ser el definitiu, amb finançament compromès ja per part de la Generalitat; o el Pla Gastronòmic liderat per la Fundació Alícia.

 

Pel que fa al de “Manresa és llum”, ha assenyalat el cicle musical Sons del Camí, coincidint amb les Festes de Sant Ignasi; el programa de conferències Ignàgora dins del Fòrum Manresa 2022, el cicle de cinema Humanisme i religió, o el programa per acostar el valors i la figura de Sant Ignasi a les escoles de la ciutat, que recentment s’ha presentat públicament.

 

La sessió de la Taula de Treball Manresa 2022 s’ha tancat amb algunes intervencions dels assistents en relació a les qüestions plantejades.

 

Abans d’aquesta reunió, s’ha celebrat també una sessió del Consell Municipal de Turisme i els participants han pogut fer una visita a les instal·lacions del Convent de Santa Clara acompanyats de Sor Lucía Caram.

 

 

Documents relacionats

  • imagen