Joves estudiants de Manresa es fan abraçades per dir “no” a la violència de gènere

Alumnat de l’Institut Cal Gravat de Manresa han fet aquest migdia un gran crit contra la violència de gènere amb una acció anomenada “Dinàmica free hugs (abraçades lliures)”, que ha consistit a fer-se abraçades per sensibilitzar els joves de la lluita contra aquesta xacra social.


imagen

Alumnes d’educació secundària de l’Institut de Cal Gravat de Manresa han participat aquest migdia en un acte de sensibilització per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere. L’acció, organitzada per l’Oficina Jove del Bages i anomenada “Dinàmica free hugs (abraçades lliures)”, ha consisitit en fer-se abraçades amb la voluntat de rebutjar un problema que causa moltes víctimes al llarg de l’any.

 

La sessió d’avui ha comptat amb la particpació de la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, l qui ha valorat de forma molt positiva una iniciativa que contribueix a conscienciar d’un problema social que s’ha de combatre des de la prevenció en molts àmbits però també des del treball amb els col·lectius més joves. En les abraçades hi han participat també professors del centre d'educació.

 

L’acció de sensibilització a Cal Gravat ha estat la darrera de les realitzades durant tota aquesta setmana als centres de secundària de la ciutat, on l’alumnat dels instituts La Salle, Lacetània, Lluis de Peguera, Joviat, Oms i de Prat, Guillem Catà, Fedac (Dominiques) i Puis Font i Quer, també han dit “no” a la violència de gènere mitjançant abraçades lliures per donar una missatge d’estimació i respecte entre parelles de joves.

 

Aquesta proposta als instituts complementa la implicació dels centres de secundària en els actes contra la violència de gènere a Manresa. Cal recordar que dues alumnes de l’institut Pius Font i Quer, Aina Sánchez i Ainoa César, han estat les autores del manifest guanyador contra la violència de gènere que es va llegir abans-d’ahir a la Plaça Major, durant l’acte institucional del dia 25 de novembre. Així mateix, durant aquest mateix acte es va dur a terme l’acció artística "Teranyina" realitzada per l’alumnat del mòdul d’animació cultural i turisme de l’Institut Guillem Catà. El cartell i tríptics s’ha fet també a partir d’unes figures creades per un estudiant de l’institut Pius Font i Quer.

 

La contribució dels centres de secundària inclou la participació de l’alumnat en el teatre debat “El Diari de Martina“; i l’exposició “Joves contra la violència”, realitzada per l’alumnat dels Instituts Pius Font i Quer i Lacetània.

Documents relacionats

  • imagen