Aquest cap de setmana arrenca el Nadal amb la Fira de Santa Llúcia i el Pessebre Vivent del Balç

Les paradetes de nadal i d’artesans ompliran la Baixada de la Seu i la plaça Major. Igualment, els protagonistes habituals com el tió gegant solidari, el trenet que recorre el nucli antic i activitats diverses com tallers, espectacle d’animació, etc. també hi seran presents.


imagen

Aquest cap de setmana, 12 i 13 de desembre, Manresa comença les festes de Nadal amb la Fira de Santa Llúcia que omplirà de paradetes de productes nadalencs i artesans la Baixada de la Seu i la plaça Major.

 

Per la seva banda el Pessebre Vivent del Balç estarà obert de 5 a 8 del vespre durant tot el cap de setmana. Enguany l’entrada serà pel Pou de la Gallina i se sortirà per la Baixada del Pòpul on els quadres bíblics continuaran cap a la Seu, a la sala gòtica.

 

Igualment, una de les estrelles de la festa, el tió gegant solidari, s’instal·larà a la plaça Major disposat a ser bastonejat per la quitxalla a les 11 del matí del dissabte i a les 10 del diumenge, i a les 4 de la tarda ambdós dies. Caldrà portar un aliment o fer un donatiu d’1 euro i recollir un tiquet a la mateixa plaça. 

 

Durant tots els dies de la Fira de Santa Llúcia es comptarà amb la visita del “Lluquet i el Rovelló” dels Pastorets dels Carlins, la tradicional ofrena de ciris de Santa Llúcia a la Seu, les activitat de tricicles reciclats i trenet pels més menuts al Parc de la Seu i un taller de torn de fang i actuacions nadalenques a la plaça Major.

 

El recorregut del trenet serà circular i començarà al Passeig Pere III, Crist Rei, c. Àngel Guimerà fins al Barri Antic i farà parada al c. Àngel Guimerà (davant Zara) i el Teatre Kursaal.

 

De les 5 a les 8 del vespre, tots dos dies,  s’ha organitzat un taller de cares de Nadal als porxos de l’Ajuntament i a les 7 de la tarda,  la canalla també fruirà d’espectacles de titelles al vestíbul de l’Ajuntament a càrrec d’Alma i la mar de contes.

 

Una xocolatada pels infants, el dissabte a les 8 del vespre als porxos de l’Ajuntament,  i el diumenge,  la missa de Santa Llúcia,  a la Seu, a les 11 del matí, els balls del Grup de Dansa Cor de Catalunya , a les 12.30 h a la Plaça Major, són altres activitats que es podran gaudir.

 

Pel que fa el diumenge s’oficiarà la missa de Santa Llúcia a la Seu, a les 11 del matí. I, a les 12.30, la plaça Major acollirà els balls del Grup de Dansa Cor de Catalunya.

 

Com cada any les diferents entitats, i associacions de Manresa han preparat un programa d’actes que inclou activitats de tot tipus com tallers, sortides, espectacles, teatre, concerts de Nadal, berenars, balls i cantades.

 

Així mateix, diferents organitzacions també duran a terme accions en benefici de la marató de TV3, com una sessió de Line Dance al Casal de les Escodines, el dissabte de 7 a 12 de la nit; i  la funció “Màgia per la Marató” al Teatre Conservatori, el diumenge a les 6 de la tarda.

Documents relacionats

  • imagen