L'Ajuntament de Manresa obre la convocatòria de microcrèdits per a la creació d'empreses

De l’11 de desembre  de 2015 al 29 de febrer de 2016 es poden presentar al Registre General de l’Ajuntament de Manresa les sol·licituds  per a la concessió de microcrèdits per a la creació d’empreses a Manresa i amb una línia especial per al Centre Històric


El govern municipal de l’Ajuntament de Manresa ha obert la convocatòria per a la concessió de microcrèdits que té per objectiu facilitar l’accés al finançament de projectes empresarials viables que impulsin la creaciód’empreses a Manresa. El pla contempla dues línies de microcrèdits destinats a dos tipus de beneficiaris. Els primers són ajuts destinats a la creació d’empreses dins el Centre Històric de Manresa i els segons, a la creació d’empreses a la resta de la ciutat.  


Creació d’empreses al Centre Històric de Manresa


Pel que fa als ajuts per a les noves empreses que s’implantin al Centre Històric, tenen com a destinataris les persones emprenedores que vulguin endegar un nou projecte empresarial en aquesta zona de Manresa o que hagin iniciat l’activitat a partir de l’1 de gener de 2015.

Es podran concedir ajuts per a l’adquisició d’actius materials i immaterials (compra de mobiliari, equips informàtics, maquinària, vehicles, obres, instal·lacions, drets de traspàs, patents,... S’exclouen l’adquisició de terrenys i/o construccions) i/o despeses imputables necessàries  per al desenvolupament de projectes objecte del “microcrèdit” (compra de matèries primeres, mercaderies, despeses de personal, subministraments, lloguers, col·laboracions externes,...), que s’hagin realitzat durant el 2013. 


Els microcrèdits d’aquesta línia poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió inicial necessària i amb un límit màxim de 5.000€. En el cas d’empreses ja constituïdes els “microcrèdits” poden arribar al 50% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària.

Creació d’empreses a la creació d’empreses a Manresa


L’altra línia d’ajuts estarà destinada a les creació d’empreses ubicades a qualsevol altre punt de Manresa, amb els mateixos conceptes subvencionables que la creació d’empreses al Centrre Històric.


Els microcrèdits d’aquesta línia també poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió inicial necessària i amb un límit màxim de 5.000€.  En el cas d’empreses ja constituïdes els “microcrèdits” poden arribar al 50% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària.

Condicions dels microcrèdits 


Per tenir accés als microcrèdits no caldrà cap aval, i la garantia és la viabilitat del projecte empresarial. El tipus d’interès de l’ajut serà zero i el termini màxim de devolució serà quatre anys amb una amortització trimestral de quotes lineals. 


Els projectes que poden accedir als microcrèdits que preveuen aquestes bases seran els que s’iniciïn amb posterioritat a l’1 de gener de 2015. Tant les activitats com les inversions subvencionades s’hauran d’iniciar en un termini de tres mesos a partir de la concessió del microcrèdit. 

El termini per presentar les sol·licituds al Registre General de l’Ajuntament de Manresa-Oficina d’Activitat Econòmica (Plaça Major, 1) s’inicia demà, 11 de desembre i acaba el proper 29 de febrer.


La documentació que ha d’acompanyar a la sol·licitud es pot trobar a la web de l'Ajuntament de Manresa. Per a més informació us podeu posar en contacte per correu electrònic a cedem@ajmanresa.cat o al telèfon 93 878 23 00 ext. 12709.