El CNL Montserrat i el Club Tennis Manresa signen un conveni de col·laboració per promoure i potenciar el coneixement i l'ús del català

La voluntat del Club Tennis Manresa és promoure i potenciar l'ús del català, per això en el marc dels acords establerts hi ha la difusió del Diccionari en línia de pàdel, que es preveu al febrer, al voltant de la Festa de la Llum, de la qual el Club Tennis Manresa és l'administrador d'enguany. 

imagen

Coincidint amb el 50è aniversari de la fundació del Club Tennis Manresa, s'ha previst la creació i difusió del Diccionari en línia de pàdel gràcies a la col·laboració del TERMCAT (Centre de Terminologia Catalana) i a la iniciativa del Club, que al 2001 ja va col·laborar en l'elaboració del vocabulari de pàdel editat pel CNL Montserrat, primer vocabulari en català d'aquest esport.

 

La voluntat del Club Tennis Manresa és promoure i potenciar l'ús del català, per això en el marc dels acords establerts hi ha la difusió del Diccionari en línia de pàdel, que es preveu al febrer, al voltant dela Festa dela Llum, de la qual el Club Tennis Manresa és l'administrador d'enguany. 

 

El Club Tennis Manresa també ha mostrat un especial interès en el coneixement del català, per això difondrà entre el seu personal i els associats la informació relativa als cursos de català que organitza el CNL Montserrat. A més, s'adhereix al programa Voluntariat per la llengua per mitjà de la campanya "Mou-te en català", que difondrà entre la seva massa social.

 

Qualsevol activitat que tingui la finalitat de promoure la cohesió social, l'ús i el coneixement de la llengua catalana, serà motiu de col·laboració entre el CTM i el CNL Montserrat. Amb aquesta finalitat, el Club col·labora amb l'aportació d'un premi al concurs cultural LlumCat 2016 que organitza el CNL Montserrat amb motiu de la Festa de la Llum; ofereix avantatges econòmics per a l'alumnat del CNL Montserrat i els participants en el programa Voluntariat per la llengua que vulguin fer classes de tennis o de pàdel o que vulguin inscriure els fills a l'estades d'estiu que s'organitzen en el Club. Solament cal mostrar el carnet vigent d'estudiant o del Voluntariat per la llengua del CNL Montserrat.

 

Per la seva banda, el CNL Montserrat s'encarrega de gestionar totes les propostes terminològiques per a l'elaboració del Diccionari de pàdel i fer-les arribar al TERMCAT, de revisar els documents que li faci arribar el CTM, segons els criteris de funcionament del Servei d'Assessorament Lingüístic del CNL, de facilitar la incorporació en torn preferent del personal i associats del CTM als cursos de català que organitza el CNL Montserrat, i de difondre entre l'alumnat i els participants en el Voluntariat per la llengua les activitats culturals i lingüístiques que el CTM organitzi.

 

El president del Club Tennis Manresa, Anjo Valentí, i el president del Consell del CNL Montserrat, Joan Calmet, han signat avui el conveni de col·laboració i han destacat la importància que tenen per a la promoció de l'ús del català els acords d'aquestes característiques entre les entitats.

 

Documents relacionats

  • imagen