L’alcalde de Manresa assisteix a la inauguració de l’exposició ‘Aurelia Muñoz. Recerques infinites’

La inauguració, que ha tingut lloc al Museu Comarcal de Manresa on l’exposició romandrà fins el dia 29 de juny, mostra l’obra de l’artista catalana especialitzada en macramés i art tèxtil que va tenir un gran reconeixement i projecció a dins i fora del país.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha fet el parlament de cloenda en la inauguració de l’exposició ‘Aurèlia Muñoz. Recerques infinites’ que ha tingut lloc avui al vespre al Museu Comarcal. Junyent ha agraït la possibilitat d’acollir l’obra d’Aurelia Muñoz, una figura essencial de l’art tèxtil contemporani català i que va tenir una gran projecció nacional i internacional.

L’acte inaugural, conduït pel director del Museu, Francesc Vilà, també ha comptat amb les intervencions del diputat adjunt de Cultura de l’Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona, Carles Combarros; la filla de l’artista, Silvia Ventosa, que ha parlat en nom dels comissaris; i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; que han presentat l’autora i l’obra de l’artista catalana guanyadora de premis tant importants com la Creu de Sant Jordi a l’any 1993.

La mostra, que es podrà veure fins el dia 29 de juny, és un recull de les creacions d’Aurelia Muñoz, artista tapissera que va fer una tasca innovadora en el gènere tèxtil creant obres tridimensionals basades en el macramé i reivindicant l’artesania i el teixit com a forma d’expressió cultural. 

A més de la Creu de Sant Jordi, Muñoz va obtenir la medalla d’argent de la Ville de París, l’any 1968, el premi al millor ús del Jute Convergence 76 a Pittsburgh el 1976, el premi del ministeri de cultura a l’any 1980 i el premi del tapís a la Biennal de l’Esport dos anys després.

Al final de l’acte inaugural, els assistents, entre els quals hi havia la directora de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, Aurèlia Cabot, han gaudit d’un recorregut per l’exposició acompanyats d’Andreu Dengra, comissari de la mostra, que s’ha encarregat de donar les explicacions i fer els comentaris oportuns.

Documents relacionats

  • imagen