El govern portarà al Ple un conveni perquè la Casa Amigant sigui propietat municipal

L’edifici del Centre Històric passaria a ser propietat de l’Ajuntament de Manresa a canvi de la permuta d’un solar amb el seu actual propietari, l’Instituto de las Religiosas Hijas de San José, i una compensació pel diferencial del valor econòmic entre els dos béns.

imagen

El govern de l’Ajuntament de Manresa portarà al Ple municipal que se celebrarà dijous que ve, 15 de maig, una proposta de conveni pel qual l’edifici de la Casa Amigant passaria a ser de propietat municipal a canvi de la permuta d'un solar amb el seu actual propietari, l’Instituto de las Religiosas Hijas de San José, i una compensació pel diferencial del valor econòmic entre els dos béns. 

El conveni que avui es presenta a la Comissió d'Hisenda prèvia al Ple i que dijous se sotmetrà a consideració dels grups municipals recull que l’Ajuntament de Manresa planteja als propietaris de l’edifici la permuta d'aquest immoble per un solar de propietat municipal al polígon industrial Els Comtals. La permuta es basa en una valoració de la Casa Amigant de 685.886,25 euros i del solar en 557.183 euros. El diferencial entre aquests imports es compensaria en dos terminis: el 50% al 2015 i l’altre 50% al 2016. 

L’acord per l’adquisició de l’edifici, ubicat al carrer Sant Miquel número 11 i ocupat actualment per l’Ateneu Popular la Sèquia, dóna compliment a la proposició aprovada per unanimitat al Ple municipal del 16 de maig de 2013 que reclamava “una solució dialogada" al conflicte generat per l’ocupació de l’edifici, que va derivar en un procediment judicial i en una ordre per desallotjar els ocupants. 

Més enllà de fer efectiu el compliment del mandat del Ple, el govern municipal planteja l’adquisició d’aquest edifici perquè per la seva ubicació estratègica pot jugar un paper important per a la revitalització del Centre Històric, un dels objectius fonamentals de la seva acció de govern. A més a més, si el conveni tira endavant, s’obre un escenari de futur en el que la ciutat haurà d’anar definint els usos de l’edifici. 

Documents relacionats

  • imagen