Manresa acull la presentació d'una guia turística per descobrir el Bages, Moianès, Anoia, Lluçanès, Berguedà i Osona

L’acte ha tingut lloc avui, al Museu Comarcal de Manresa, amb la presència del seu autor, l'escriptor i fotògraf Jordi Bastart;  del diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns; i del regidor de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet.


 

imagen

Amb l'objectiu de donar a conèixer l'oferta turística de Berguedà, sota la marca turística "Pirineus Barcelona", i del Bages, Osona i Anoia, amb "Paisatges Barcelona", aquest matí, el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns, i el regidor deCultura i Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, han presentat la guia "Paisatges + Pirineus Barcelona", de Jordi Bastart, editada per Cossetània Edicions, amb la col·laboració de la Diputació. 
 

L’acte de presentació, celebrat a la Sala Viladomat del Consell Comarcal de Manresa, ha comptat també amb la presència de l’alcalde de Súria, Josep Maria Canudes; de Santpedor, Xavier Codina; del Pont de Vilomara, Cecílio Rodríguez; de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso; del president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas; del vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia, Marcel·lí Martorell; així com de regidors de l’Ajuntament de Manresa i altres representants d’entitats públiques i privades del territori. Durant l’acte s’han llegit unes paraules de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, absent per malaltia, de suport i agraïment per la publicació d’aquesta guia.
 

 

Una guia per projectar els valors turístics del territori
 

Per al diputat de Turisme de la Diputació, Miquel Forns “les Guies turístiques són palanques promocionals importants, bàsiques, per a tota destinació turística, especialment, per a aquelles que disposen d'una marca turística, més quan aquestes marques són noves o recents en el temps, malgrat que la seva existència ve de lluny i està avalada pels resultats obtinguts a través del temps”.
 

Per a Forns “és un motiu de satisfacció contribuir a la normalització del coneixement de l'oferta turística que integren les marques turístiques "Paisatges i Pirineus Barcelona". Junt amb la Guia de "Costa Barcelona", aconseguim posar a disposició de tots aquells que volen saber o descobrir una mica més de totes aquestes comarques i municipis de les comarques de Barcelona, que "Barcelona és molt més" i que disposem d'una gran quantitat d'experiències i llocs a descobrir, que sovint  ni els imaginem tan a prop de casa”.

 

Calmet: “A la nostra comarca tenim patrimoni i recursos per oferir un bon producte”
 

El regidor de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, ha valorat, durant la presentació, com a “molt positiva l'edició d'aquesta guia que dóna a conèixer la riquesa de la nostra comarca, un territori en el qual creiem perquè tenim patrimoni i recursos per oferir un bon producte turístic”. A més, ha ressaltat el suport de les administracions – Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona – així com la contribució “indispensable ”del sector privat que han de permetre de forma conjunta “a ajudar a reconèixer la potencialitat turística dels nostres municipis i contribuir a generar activitat econòmica i creació de llocs de treball”.
 

Múltiples possibilitats de descoberta
 

la guia "Paisatges + Pirineus Barcelona" es tracta d'una publicació que posa de manifest les múltiples possibilitats de descoberta de l'entorn de la demarcació de Barcelona, passant pel Bages, el Moianès, l'Anoia, el Lluçanès, el Berguedà i Osona. Actualment, totes les marques turístiques, impulsades per la Diputació, disposen d'una guia en paper, que es distribueix de manera regular a tot Catalunya.

 

El seu autor, Jordi Bastart, fotògraf i autor de més de setanta guies de turisme, ha manifestat que “aquesta guia ens ajuda a donar a conèixer la comarca i contribueix a posicionar la marca Paisatges Barcelona”. L’autor ha destacat que el treball  “ha estat apassionant perquè m’ha permès trepitjar i tastar el territori, visitar espais coneguts però també descobrir petites joies, potser menys conegudes, del nostre territori”.

 

L’autor del llibre ha posat l’exemple d’aquests espais patrimonials no tan coneguts situats a Castellnou de Bages, Collsuspina, Lluçà o Santa Eulàlia de Riuprimer d’un gran interès turístic i que també apareixen a la guia. Per a Bastart “totes aquestes visites al territori m’ha permès comprovar que vivim en un país que, malgrat els moments polítics que vivim, està content i format de moltes persones que transmeten estimació per la història i la riquesa dels seus municipis”.

      

 

 

Documents relacionats

  • imagen