Comunicat de la Comissió de Garanties de la consulta sobre el futur del Teatre Conservatori dels dies 10 i 11 de maig

La Comissió de Garanties per la consulta ciutadana sobre el futur del Teatre Conservatori ha fet públiques les conclusions de la seva última reunió, celebrada aquest dimecres, en les que aclareix alguns punts relatius a la votació de dissabte i diumenge, els dies 10 i 11 de maig, i també planteja algunes recomanacions. 

1- Podran exercir el seu vot les manresanes i manresans que estiguin empadronats a la ciutat i que en el moment de la votació hagin complert els 16 anys. 

2- Les manresanes i manresans que vulguin exercir el seu dret a vot, s’hauran d’identificar amb el DNI o NIE on consti el seu número d’identificació fiscal i el seu domicili. 

3- Els que vulguin votar amb el passaport o carnet de conduir, hauran d’acreditar que estan empadronats a Manresa aportant un volant d’empadronament que es pot sol·licitar fins el divendres al mateix Ajuntament. 

4- Les entitats, associacions i ciutadans que vulguin fer campanya a favor d’una de les opcions de la consulta, la podran fer fins el mateix divendres dia 9. 

Es recomana que els dies 10 i 11 sigui dies en que entitats, associacions i agrupacions de ciutadans no demanin el vot a favor d’alguna de les dues opcions. Els dos dies de les votacions es recomana que nomes es facin accions per anar a votar, sense indicar l’opció del vot. 

5- Es recorda que els dies 10 i 11 són dos dies on a Manresa es fan actes festius i la consulta s’emmarca dins aquests actes. Per tant, es demana la col·laboració de les manresanes i manresans perquè la jornada es desenvolupi amb civisme. 

6- Recordem que es podrà votar el dissabte dia 10, des de les 12 del migdia fins a les 20 hores, en les meses de votació situades a la Plaça de Sant Domènec, a la Plaça Infants, al Passeig Pere III davant de Crist Rei, davant de l’Ateneu de les Bases, davant l'Escola La Font i a la Plaça Catalunya. 

El diumenge dia 11 també es podrà votar des de les 12 del migdia fins a les 20 hores, si bé en les meses situades a l’Ateneu de les Bases, a la Sagrada Família i a la Plaça Catalunya només es podrà fer fins a les 14 hores, restant obertes les altres meses de votació fins a les 20 hores. 

El recompte de les votacions serà públic i es farà a la seu de Col·legi d’Advocats el diumenge a partir de les 20.30 hores. Es farà difusió dels resultats a través de les xarxes socials. Finalitzat el recompte, el resultat es difondrà per twitter des de @ICAMANRESA i @ajmanresa. També es farà difusió a través de la pagina web. 

La Comissió de garanties està integrada per la regidora de Participació, Joventut i Gent Gran, Àuria Caus; el regidor de Cultura i de Ciutadania, Barris i Serveis Urbans, Joan Calmet; el regidor d’Urbanisme i Paisatge, Ramon Bacardit; el degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, Abel Pié; altres membres de l’entitat i també representants dels diferents grups municipals de l’Ajuntament de Manresa.