El Campi Qui Jugui es clou aquest dilluns amb una caravana de vehicles d'emergència

Els vehicles sortiran del Palau Firal a 2/4 de 5 de la tarda, passaran pel centre de Manresa i arribaran al Congost cap a 1/4 de 6. Seran a l’esplanada del Nou Congost fins a les 8 del vespre i tots els infants que ho desitgin podran pujar-hi i fer-hi una volta.


La 30a edició del Campi Qui Jugui enfila la recta final. Aquest dilluns a la tarda, dia en què es clou el saló, una caravana formada per una vintena de vehicles d’emergències es desplaçarà des del Palau Firal fins a l’esplanada de davant del Nou Congost, i els infants que ho desitgin podran provar-los i pujar-hi. Serà la millor manera de cloure el Campi, que aquest any ha estat dedicat a la investigació científica i policial.

 

El Campi té el suport de l'IPA (International Police Association) i diversos cossos d'emergències ja han organitzat activitats al llarg de la setmana. Dilluns, com a traca final, a 2/4 de 5 de la tarda és previst que uns 20 cotxes dels cossos d'emergències i  policies (Mossos d’Esquadra, Policia Local, Policia Nacional, SEM, Creu Roja, ADF…) surtin del Palau Firal de Manresa. Passaran pel centre de Manresa i es dirigiran fins al Nou Congost, on ocuparan una bona part de l'aparcament. Els nens i nenes tindran ocasió de pujar-hi, veure’n el funcionament i fins i tot en alguns casos fer-hi un volt.

 

El Campi Qui Jugui clourà d’aquesta manera una edició d’aniversari, la trentena, que ha estat marcada per l’alta participació des del dia de la inauguració, diumenge dia 27.

 

El misteri i la investigació, protagonistes

 

El tema del Saló de la Infància i la Joventut de la Catalunya Central és la investigació científica policial, que ha estat el tema escollit pel Consell Municipal dels Infants de la ciutat. La curiositat, la intriga i el misteri fan gaudir al públic assistent. Activitats com Investigari, Laberint, Laboratori, i Operació, mostren aspectes diversos de la política criminal: la recerca de proves, les pràctiques que utilitzen els diferents cossos de seguretat i emergències per afrontar i resoldre qualsevol contratemps, la ciència forense, etc.

 

Igualment, tampoc hi falten els ja clàssics tallers de manualitats, de maquillatge, la pista americana pels més atrevits, el joc de construcció de fusta Kappla, els típics inflables pels més menuts i la possibilitat de practicar esports com el beisbol i el rugbi i participar en partits de pilota incrustats en bombolles rebotadores.

 

Per a públic de 0 a 12 anys

 

El Saló de la Infància i la Joventut va dirigit preferentment als nens i nenes, nois i noies entre els 3 i 12 anys, però des de les darreres edicions algunes activitats es fan extensives als adults afavorint la relació intergeneracional. També els nens d’entre 0 i 3 anys disposen de la zona Campixics, específica per a ells.

 

Durant aquestes trenta edicions, el Campi qui Jugui s’ha consolidat com un dels plats forts de les festes de Nadal a la capital del Bages i de les comarques centrals. Tant és així, que l’any passat el Saló va  rebre unes 9.500 visites, tant de manresans com de ciutadans provinents d’aquestes comarques.

 

L’organització va a càrrec de l'Associació Campi Qui Jugui, formada per voluntaris sense ànim de lucre, vinculats al món associatiu, de l'educació en el lleure, la pedagogia i la docència, i que va néixer l'any 1997 per cobrir el buit que deixava Jove Cambra, creadora del Campi qui Jugui, que després d'organitzar-lo 10 anys, va cedir el projecte, ja consolidat a la ciutat, per obrir-se a nous reptes. També compta amb la col·laboració d'institucions públiques i privades i el suport de l'Ajuntament de Manresa.