El programa Joves per l'Ocupació obre una nova fase de selecció després de trobar feina per a la meitat dels participants al 2015

La tercera edició el programa Joves per l’Ocupació (JPO) que s’ha gestionat al Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa va aconseguir l'any passat una taxa d’inserció del 51,72%.


imagen

El programa Joves per l'Ocupació del Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) de Manresa ha aconseguit una taxa d’inserció molt positiva durant el 2015.  Així, dels 30 participants totals, el 51,72% dels participants han trobat alguna feina durant el 2015 i a finals d’any han estat 11 els joves que continuen contractats, alguns d’ells amb possibilitats de continuar treballant durant aquest 2016.

    

També el  24,13% dels participants han tornat al sistema educatiu reglat estudiant diferents cicles formatius de grau mitjà o prova d’accés al cicle formatiu de grau superior, i el 40% dels alumnes que no tenien el graduat de l’ESO l’han obtingut.


Aquests resultats són molt positius, superen les previsions que s’havien fet inicialment i demostren que les polítiques actives d’ocupació per a joves basades en l’adquisició de competències tècniques i transversals, amb un acompanyament tutorial important, tenen èxit i contribueixen a disminuir la taxa d’atur juvenil alhora que incrementen els nivells d’ocupabilitat dels seus usuaris.


Ja ha començat la selecció de l’edició del 2016

 

Des de l’Ajuntament de Manresa es continua apostant pel programa Joves per l’Ocupació i al 2016 i tindrà lloc la 4a edició. Actualment ja s’està en fase de selecció de participants que han de reunir com a requisits tenir entre 16 i 25 anys, estar inscrits al Programa de Garantia Juvenil i no estar estudiant ni treballant.

 

Amb la participació dels joves de l’edició que ara finalitza i amb l’objectiu d’animar els joves a participar-hi, el CIO ha preparat un vídeo promocional del programa que pretén explicar, de forma concisa i des de l’experiència real, què ha suposat per als participants l'experiència de Joves per l’Ocupació.


Els joves interessats poden passar pel CIO (C/ Verge de l'Alba de Manresa) a inscriure’s i prendre part en el procés de selecció, que ja s’ha iniciat des de principis d’any. Els participants podran realitzar diferents formacions professionals, treure’s l’ESO si no la tenen, participar en tutories individuals i grupals, fer pràctiques laborals i obtenir contractes de treball.

Documents relacionats

  • imagen