El Campus Universitari assoleix xifres rècord amb 300 visitants durant la jornada de portes obertes

Una vintena de famílies estrangeres també hi van participar.


imagen

El Campus Universitari de Manresa va batre rècords el passat dissabte durant la 3a jornada de portes obertes que es celebren dins del marc de la Fira de l’Estudiant. Uns 300 visitants, gairebé el doble de l’any anterior, es van passejar per les diferents instal·lacions que formen aquest nucli universitari de la capital del Bages. 

Durant tot el matí hi va haver un constant degoteig d’interessats que es van apropar tant a la Fundació Universitària del Bages (FUB) com a la Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM-UPC), així com a la Residència Universitària, la Clínica Universitària i la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa.  La jornada va comptar també amb presència del regidor d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet.

Les activitats programades per les universitats van captar l’atenció dels visitants que es van interessar per l’ampli ventall de graus que ofereixen tant la FUB com l’EPSEM. Fins i tot, la primera d’elles va rebre la visita d’una vintena de famílies estrangeres, la majoria italianes i franceses, que van ser ateses en el seu idioma de referència.

La FUB valorava de forma molt positiva les activitats paral·leles organitzades al voltant de la jornada. Els alumnes d’Infermeria duien a terme un taller de reanimació vital bàsica a l’entrada de les instal·lacions i els estudiants d’Educació Infantil, com ja han fet en els darrers anys, van muntar un espai de joc i experimentació per a infants a la planta baixa de l’edifici principal pel qual hi van passar una cinquantena de nens. 

Tanmateix, Dolors Grau, sotsdirectora-vicedegana de l'EPSEM, també feia un balanç optimista de la matinal ressaltant la interacció que es va produir entre els visitants i els professors i tècnics ubicats als laboratoris que eren els encarregats d’introduir-los en el material de recerca i experimentació de què disposa aquesta universitat que imparteix, entre d’altres, dos graus (Enginyeria de Recursos Energètics i Miners i Enginyeria de Sistemes TIC) que només es poden cursar a Manresa. 

La resta de serveis del Campus Universitari com la Clínica, on els estudiants de Ciències de la Salut de la FUB fan les seves pràctiques, la Residència, ocupada per estudiants de diferents nacionalitats, i la Biblioteca Universitària també van rebre un bon nombre de visitants. A destacar la presència de nombroses famílies que van aprofitar el bon temps per copsar in situ tot el ventall de serveis universitaris que els ofereix la ciutat de Manresa. 

Documents relacionats

  • imagen