Manresa participa en una reunió a la ciutat riojana d'Alfaro per potenciar el projecte ignasià

En la trobada hi havia representants de les diverses administracions per on transcorren els camins de Santiago i de Sant Ignasi. La delegació manresana va explicar el projecte Manresa 2022 i es van fer propostes concretes de col·laboració, com l’adhesió al conveni sobre la xarxa de municipis i ens catalans del Camí Ignasià que ja compta amb la firma de l’Ajuntament d’Azpeitia.


imagen

Manresa va participar el dilluns en una trobada a Alfaro (La Rioja) per posar punts en comú i buscar col·laboracions per tal d’impulsar el projecte ignasià. La reunió va comptar amb l’assistència d’alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments i administracions per on transcorren els camins de Santiago i de Sant Ignasi, que en un bon tram, des de Navarrete a Manresa, coincideixen però en sentit contrari.

 

Així, hi havia representants de La Puebla de la Barca, Azpeitia, Fuenmayor, Castejón, Cortés, Genevilla, Alfaro i l’Agència Comarcal d’Azpeitia (Iraurgi Berritzen - IB), a més de la delegació manresana, que estava integrada, per part de l’Ajuntament, del regidor de Turisme, Joan Calmet; el responsable de Presidència del consistori, Francesc de Puig; i les tècniques municipals de Turisme, Esperança Holgado, i de Gerència, Sònia Puyol.

 

També hi van assistir la subdirectora de turisme de la Generalitat, Carme Rubió; el responsable de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, Xavier Font; i  l’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia.

 

Durant la jornada, la representació de la capital del Bages va posar sobre la taula el projecte Manresa 2022 i  va explicar el conveni que es va signar sobre la xarxa de municipis i ens del Camí Ignasià a Catalunya, per animar a la resta de municipis a adherir-s’hi amb l’objectiu d’enfortir el pes i el poder de decisió dels ens locals al projecte i poder optar a finançament més fàcilment.

 

La finalitat és promoure el projecte des de baix, paral·lelament a les accions que puguin desenvolupar les comunitats autònomes. Azpeitia ja va signar el conveni des de l’inici. Després es van lliurar fulletons i guies i es va regalar el bol de Manresa 2022 als amfitrions.

 

Posteriorment, el regidor Calmet es va reunir amb els delegats de les comunitats autònomes mentre la resta de representants municipals de Manresa i d’Azpeitia i l’agència comarcal Iraurgi Berritzen van dur a terme una sessió de preparació d’un projecte europeu al voltant del Camí Ignasià, que consisteix en potenciar els respectius territoris com a destinacions turístiques. Es va avançar en el plantejament i es van assignar les tasques que cadascú ha de dur a terme.

 

Per la tarda tots els assistents van visitar l’escultura del Encuentro de Caminos, inaugurat diumenge passat a una rotonda del poble d’Alfaro, que mostra a un pelegrí que va en direcció a Santiago i a un altre en direcció a Manresa. Després es va continuar el treball conjunt amb la delegació basca.

 

Documents relacionats

  • imagen