El carrer Arbonès acull una mostra efímera de fotografia solidària de varis autors

L’objectiu de l’exposició és promoure la reflexió sobre la realitat i contribuir al compromís social. Els artistes són els participants en un taller de fotografia solidària que es va fer a la Casa Flors Sirera dinamitzat per Oriol Segon i Torra.


imagen

Des de la setmana passada els ciutadans i visitants de la capital del Bages tenen la oportunitat d’aprendre les diferents facetes de l’acció solidària en les imatges que formen la  mostra de fotografia efímera que es pot veure al carrer Arbonés de Manresa.

 

Es tracta d’un recull de treballs realitzats per varis autors que van participar en un taller solidari a la Casa Flors Sirera i que va dinamitzar Oriol Segon i Torra, fotògraf documental que ha  realitzat diversos projectes entre els quals destaca Young Patriots, que s’ha exposat a diversos països i ha rebut un parell de premis internacionals (www.oriolsegontorra.com).

 

Les fotografies treuen a la llum realitats ocultes com l’extracció de coltan i el patiment de la població que treballa a les mines, la sobirania alimentària i el consum conscient, el fenomen migratori, la pobresa i l’exclusió social, etc. L’objectiu és promoure la reflexió sobre la realitat i contribuir al compromís social.

 

El taller, organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat i l’Ajuntament de Manresa durant el mes de febrer, va constar de quatre sessions en les quals els participants es van aproximar a la mirada solidària a través de la fotografia, qüestionant què és la solidaritat i com la fotografia ha contribuït a generar una visió global del món.

 

Peu de foto: Tupaker, Indiferència

Documents relacionats

  • imagen