Manresa + Comerç impulsa el projecte innovador i creatiu "Aparadors Creuats"

Durant dues setmanes, del 29 de març al 9 d’abril, 50 comerços de Manresa sorprendran a clients i ciutadans intercanviant productes als aparadors amb l’objectiu promocionar el comerç i contribuir a la col·laboració entre establiments.

 

 

imagen

Peces de roba interior a l’aparador del Forn de Cabrianes i pans de quilo a l’aparador de Neus Suàrez Moda Íntima. Aquesta és una de les propostes sorprenents que podran veure els clients i ciutadans que passegin per la zona comercial de Manresa del 29 de març al 9 d’abril. La iniciativa s’emmarca dins el projecte “Aparadors Creuats a Manresa” que ha estat presentat avui per la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus;  pel president de Manresa + Comerç, Jaume Pont, i per la dinamitzadora comercial de Manresa + Comerç, Esther Boniquet.

 

Caus ha valorat de forma molt positiva aquesta iniciativa “que busca la sinergia entre diferents comerços i té l’objectiu de potenciar i promocionar el comerç urbà”. Per a la regidora de Comerç “aquesta proposta és ben innovadora, suposa un repte comercial i ben segur que cridarà l’atenció dels clients i ciutadans”.

 

Esther Boniquet ha manifestat que el projecte Aparadors Creuats “és una proposta nova a Manresa. Aquesta experiència s’ha fet a d’altres poblacions, però a Manresa anem una mica més enllà ja que aquí no es podran barrejar productes als aparadors”. Per a la dinamitzadora de Manresa + Comerç, aquest projecte “crearà sorpresa, potenciarà la creativitat i buscarà aparadors impactants”.

 

Jaume Pont ha subratllat que des de la nostra entitat “busquem fer coses atrevides i radicals per cridar l’atenció dels nostres clients, dinamitzar el sector comercial i posar en valor la qualitat del comerç a la ciutat”.

 

L’objectiu

 

Aquest tipus de dinamització busca la sinèrgia i la promoció en el comerç, el contrast de productes i la posada en escena, els quals són els elements principals per a una bona imatge i col·laboració entre els diferents comerços associats. Aparadors Creuats pretén sumar entre sectors i guanyar presència, tant en un altre carrer, com a la premsa i a les xarxes socials.

 

La proposta pretén gaudir d’un espai que no te res a veure amb la oferta habitual, treballar la creativitat i la promoció amb altres empresaris pot donar grans oportunitats de negoci entre el participants.

 

Manresa +Comerç ha format 25 parelles (50 participants)

 

L’assessorament, organització i coordinació anirà a càrrec de Manresa + Comerç. Aquesta activitat té com a punt important la relació, capacitat, creativitat i sinergia de treballar amb un empresari del retail de la ciutat, amb un sector diferent.

 

No es podrà combinar producte. Un aparador o un espai segons convingui ha de ser exclusiu per a la parella del comerç. Atès que el projecte, a banda del caràcter promocionat també tindrà format de concurs per valorar les millors propostes, l’organització pot desqualificar un comerç si creu que pot perjudicar el resultat òptim del concurs i les seves bases.

 

 PARELLES DE COMERÇOS QUE COMPARTIRAN APARADORS

 

  • LA CREADORA- LLOBET
  • LA CREADORA- ARPELLOT
  • JÚLIA PERFUMERIA - PETIT CELLER
  • COPÈRNIC - MASANÉS
  • ITZIAR - XIXONENCA
  • NEUS SUAREZ - FORN DE CABRIANES (MURALLA)
  • PARCIR - PAKPIL
  • PEIRO - ESTRADA JOIERIA
  • EXPERT JUANOLA - LOOKAL
  • KLT SABATERIA- PAS A PAS
  • NOU NAT - INLLOBSA
  • ORQUíDEA - FORN CABRIANES-ARMENGOL
  • FARRÉS 39 - GENERAL ÒPTICA
  • SEÑOR - TRISKEL 365
  • SG4 DONA - ESPAI RUBIRALTA
  • SEÑOR NENS - SOBRERROCA
  • VINS TOMASA - SOMNIS
  • IGLESIAS MODA- SIBELIUS
  • ABACUS - FORN CABRIANES-PASSEIG
  • PRODIGY NAILS- PUIGBERTRAN
  • CARIBÚ-FARMÀCIA PLANAS

 

 

Les bases del concurs

 

El dia 29 de març s’haurà de tenir els aparadors muntats i mantenir-los durant els dies de l’exposició que finalitzarà el 9 de d’abril (ambdós inclosos). El dia 8 d’abril és comunicarà els guanyadors i és farà una roda de premsa per explicar l’experiència de cada un dels comerços participants guanyadors.

 

La difusió d’aquesta activitat serà la publicitat local als mitjans de la ciutat  i comarca, també a les xarxes socials, i és difondrà a la premsa com una activitat de Promoció Econòmica de Manresa.

 

El jurat estarà per cinc persones: Anna Crespo, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa; Neus Comellas, directora comercial de Catalunya Ràdio; Esteve Pintó, President de PIMEC Catalunya central; Franquet-Barrau; Interioristes i dissenyadors del sector retail; i Pep Garcia, de La General d’espectacles.

Aquest jurat haurà de determinar, segons la tipologia dels sectors, el contrast, la creativitat dels 2 comerços conjuntament.

 

El premi serà un Afterwork per als dos comerços guanyadors

 

Cada comerç haurà de tenir ben visible a l’aparador, el cartell indicatiu del comerç creuat, que s’entregarà abans del dia 29 de març. Els dos guanyadors tindran com a premi un esdeveniment exclusiu i personalitzat, un AFTERWORK per als clients, proveïdors i amics als jardins de Món Verd jardineria i centre de disseny (espai de 900 m2 a l’aire lliure situat a la Ctra. Vic, 25-31 de Manresa).

 

Aquesta espai exclusiu donarà l’oportunitat de fer una exposició dels productes dels guanyadors en un entorn diferent, on s’hi accedirà amb prèvia invitació a càrrec dels dos comerços guanyadors.

 

Un Afterwork és un espai en el qual,  desprès de la feina, es pot compartir un espai relaxat i distés amb professionals, clients i amics és un bon regal per a tots ells. Ajudar a crear vincles de confiança, i ampliar la xarxa de contactes personals com a professionals, és l’objectiu d’aquest fenomen afterwork, una tendència a mig camí de l’aperitiu i la “canyeta” amb molt èxit a les grans ciutats, pels bons resultats a nivell professional i de networking casual.

 

En aquest cas l’assessorament d’aquest esdeveniment i l’espai organitzat per Manresa + Comerç, és un bon premi per a les relacions professionals del negoci. La publicitat, el reclam (Instagram, Facebook, etc.) la premsa, la dinamització del concurs, l’organització, l’assessorament de l’afterwork, anirà a càrrec de M+C amb la col·laboració de Món Verd jardineria i centre de disseny i cervesa La Guineu.

 

L’horari de l’afterwork serà el dia 28 d’abril de les 18,00h a les 21,00h. A l’acte hi assistiran diversos representants de les institucions públiques (Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Ajuntament de Manresa) per donar la seva visió sobre la importància del comerç urbà com a motor de l’economia de la ciutat.

 

Documents relacionats

  • imagen