L'Ajuntament adequarà un local de la Reforma per traslladar-hi el lapidari del Museu Comarcal

L’actuació és necessària per tal de destinar a espai expositiu i d’acollida de pelegrins la zona del Museu on actualment hi ha el lapidari


imagen

A final d’abril és previst que comencin les obres d’adequació d’un local situat al recinte del pàrquing de la plaça de la Reforma de Manresa, de 1.193 metres quadrats, que es destinarà a encabir el lapidari que actualment és a l’edifici del Museu Comarcal.

 

L’actuació té un pressupost de 43.000 euros i consisteix en l’inventari, muntatge i trasllat dels elements patrimonials des dels baixos del Museu al nou local, i les intervencions en aquest espai: retirada del material emmagatzemat (actualment funciona com a magatzem municipal), execució de les escomeses i comptadors d’electricitat i aigua potable, instal·lació d’enllumenat, construcció d’un sanitari i dels elements d’evacuació de les aigües brutes... El pressupost també inclou la compra d’un centenar de palets destinats al trasllat i emmagatzematge de peces del lapidari.

 

L’execució del pàrquing de la Reforma va incloure també la construcció d’aquest local per a ús municipal, de 1.193 m2 i exclòs d’ús per part del concessionari de l’aparcament. S’ha d’aclarir que la concessió del pàrquing també inclou un espai de 2.338 metres quadrats destinats a ús complementari de restaurant-cafeteria, un ús que encara no ha estat desenvolupat pel concessionari, que no té res a veure amb el local municipal on s’instal·larà el lapidari.

 

El trasllat del lapidari forma part del projecte de creació del Centre d’Acollida de Pelegrins del Camí Ignasià a l’antic col·legi de Sant Ignasi, actual Museu Comarcal. En concret, aquesta fase inclou la rehabilitació de la planta baixa i primera de l’ala sud de l’antic Col·legi Sant Ignasi (sala d’acollida, nucli d’accessos, sala polivalent, lapidari i sales expositives).

 

 

Documents relacionats

  • imagen