Lluït recital poètic “Refugi de paraules”, acte central del Dia Mundial de la Poesia

Ahir dimecres, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, proclamat per la UNESCO el 21 de març, es va celebrar a l’auditori de la biblioteca Ateneu Les Bases, el recital poètic “Refugi de Paraules”, organitzat per l’Ajuntament de Manresa, la Biblioteca Ateneu Les Bases i el CNL Montserrat, amb la col·laboració d’Òmnium Bages, el Conservatori Municipal de Música de Manresa i el Forn Jorba.

imagen

Una cinquantena de persones van poder escoltar el poeta Ton Armengol, que va seleccionar i recitar poemes d’arreu de la riba mediterrània, bressol de cultures i actualment d’onades de refugiats i un poema propi seu. El recull imprès es va repartir al públic assistent.

 

L’intermezzo musical va anar a càrrec de dos violoncelistes: Lluc Rovira, de 3r de Grau Professional del Conservatori Municipal de Música de Manresa, i el professor de violoncel del Conservatori Amat Santacana. Van interpretar la Sonata en Si bemoll Major pervioloncel i baix continuo d’Antonio Vivaldi.

 

A continuació, Llorenç Planes, com a col·laboració d’Òmnium Bages, va moderar els torns de l’alumnat d’Intermedi 3 de català del CNL Montserrrat , que van introduir els pomes que llegirien dels respectius països d’origen o que havien escollit de llengües diverses. El  recital es va encetar amb el poema inèdit escollit enguany per celebrar el Dia Mundial de la Poesia 2016, Preneu les roses, d’Olga Xirinacs, que es va poder sentir també traduït al  castellà. També es va llegir La Llibertat, de Joan Margarit, en català;  El sol, de Hafez Ibrahim (poeta egipci), en àrab;  My mistress’ eyes are nothing like the sun, de William Shakespeare, en anglès;  Tishsya dutunko, de Lesya Ucrainka (poetessa ucraïnesa), en ucraïnès; Quisiera tener varias sonrisas, de la poetessa espanyola Concha Méndez;  Te amo, infancia, de Vicente Gerbasi (poeta veneçolà) en castellà; i Celei care pleaca, de Ion Minulescu (poeta romanès) en romanès.

 

L’acte es va cloure amb l’agraïment  de la Regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo, a les entitats organitzadores i a l’alumnat participant, als quals va lliurar un obsequi commemoratiu.

 

Documents relacionats

  • imagen