Dilluns comencen les obres per fer un itinerari per a vianants i bicicletes a la riera de Rajadell a la zona del Xup

L’actuació abasta 1.730 m2 i consisteix en la pavimentació d’aquest itinerari, i també, la d’un camí que passa per sota d’un dels ulls del pont de la carretera de Manresa a Igualada. És un dels projectes escollits en el procés de pressupostos participatius de 2015.

imagen

L’Ajuntament de Manresa inicia aquest dilluns, dia 11 d’abril, les obres per establir un itinerari per a vianants i bicicletes a la franja de terrenys situats entre el bosc de ribera de la riera de Rajadell i el carrer sud del barri del Xup. L’actuació, que abasta un total de 1.730 m2,  inclou, també, l’execució d’un camí per sota d’un dels ulls del pont de la carretera de Manresa a Igualada, que permet establir la continuïtat de l’itinerari de la riera de Rajadell.

 

El projecte “Adequació camí de la Riera de Rajadell” va ser la proposta-  presentada per l’Associació de Veïns del Xup- que va obtenir més vots, un total de 138, en el procés de pressupostos participatius de 2015.

 

Concretament, els treballs consisteixen en pavimentar un itinerari paral·lel al carrer sud del Xup, mitjançant l’estesa i compactació de tot-u reciclat. Pel que fa al tram de camí que passa per sota el pont de la carretera, es pavimentarà amb formigó amb un acabat tractat a l’àcid i raspallat per deixar l’àrid vist.

 

El projecte també estableix la construcció d’un petit muret de sosteniment i protecció del camí que transcorre per sota de l’ull del pont de la carretera de Manresa a Igualada. Igualment, es col·locaran elements de mobiliari i senyalitzadors com bancs formats per taulons de fusta, pilones-tauló i senyals d’itineraris de vianants.

 

Les obres es preveu que durin un mes i mig i es compta amb un pressupost de 25.000 euros, import que es determinava en el procés de pressupost participatiu.

 

Pressupostos participatius

 

El projecte que ara s’executa, juntament amb la connectivitat entre el Parc del Cardener i la Torre Lluvià, el trasllat del camp de beisbol i el programa per dotar els espais municipals de desfibril·ladors i fer formació als ciutadans sobre el seu funcionament, van ser els seleccionats en la primera experiència de procés de pressupost participatiu de l’Ajuntament de Manresa, l’any passat.

 

Els altres tres projectes es troben en diferents estats de realització: la connectivitat entre el Parc del Cardener i la Torre Lluvià està en fase de contractació; del trasllat del camp de beisbol s’ha acabat la primera fase; i pel que fa el programa per dotar els espais municipals de desfibril·ladors i fer formació als ciutadans sobre el seu ús, ja està a punt de finalitzar. S’han col·locat 31 desfibradors i el proper 20 d’abril tindrà lloc l’última de les 5 sessions de formació programades. 

Documents relacionats

  • imagen