Tot a punt per a la segona edició de la Marxa del Pelegrí, que diumenge que ve recorrerà l'últim tram del camí ignasià, entre Manresa i Montserrat

La marxa, de 24 quilòmetres, ja té prop de 300 inscrits. Com a novetat d’enguany, el transport a Montserrat serà en tren i cremallera, des de l’Estació d’Autobusos de Manresa.


imagen

El proper diumenge 17 d’abril, la segona edició de la Marxa del Pelegrí recorrerà l’últim tram del Camí Ignasià, amb una caminada popular no competitiva, de 24 km de recorregut, i un desnivell positiu de 600 metres, entre Montserrat i Manresa.  Els detalls i novetats de la nova edició han estat presentats avui pel regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; l’alcaldesa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia; un representant de l’empresa Cerveses Artesanes Guineu, Francesc Pérez; i la representant de l’Oller del Mas, Carla Rodríguez.

 

Joan Calmet ha fet una valoració molt positiva d’aquesta nova convocatòria de la Marxa que “s’emmarca dins la multitud de derivades del projecte Manresa 2022” i que suposa una pas més en el treball que s’està desenvolupant en cinc territoris de l’estat que treballen per “donar a conèixer i projectar el Camí Ignasià”.  Per al regidor, la Marxa del Pelegrí és una prova que va tenir molt èxit l’any passat i “ben segur que millorarem amb escreix la participació en aquesta edició, gràcies als atractius del recorregut i a l’esforç d’empreses i col·laboradors que ho fan possible”.

 

Per la seva part, Montserrat Badia ha manifestat la satisfacció del poble de Castellbell de poder participar de forma activa en “un producte de desenvolupament del territori que contribueix a la cohesió entre persones i municipis”. Per a l’alcadessa de Castellbell i el Vilar la Marxa “és una iniciativa ambiciosa que va més enllà de ser un producte esportiu, també té una rerefons d’espiritualitat i ofereix una oportunitat de conèixer el territori”.

 

Al seu torn, Francesc Pérez ha afirmat que “estem contents de poder aportar el nostre granet de sorra al bon desenvolupament de la prova” i ha presentat la Cervesa del Pelegrí, una cervessa nova que es lliurarà a tots els participants de la Marxa. Finalment, Carla Rodríguez ha explicat que aquest any, per primera vegada, la prova passarà per l’Oller del Mas, “ja que Ignasi de Loiola va travessar alguns trams de la nostra finca". L’Oller del Mas oferirà als participants de la prova “unes galetes fetes amb vi del nostre celler” així com un tast de vi amb porró.  

 

Ja hi ha més de 300 persones inscrites

 

Pocs dies abans de celebrar-se, la II Marxa del Pelegrí promet esdevenir una segona edició plena de sorpreses, amb el doble de participació que en l’anterior edició. De fet, en aquest moment ja hi ha prop de 300 inscrits, dels 500 que com a màxim podran participar-hi.

 

La segona edició de la Marxa del Pelegrí compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, conjuntament amb els de Monistrol de Montserrat, Marganell, Castellgalí i Castellbell i el Vilar, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, el Monestir de Montserrat, i altres entitats i empreses del territori.

 

Novetats en el transport

 

Un any més, la caminada ofereix dues opcions a tots els participants: incloure en la inscripció l’opció de transport de Manresa a Montserrat, o bé iniciar la caminada des de Montserrat.  Pels que iniciïn la caminada directa des de Montserrat, la sortida serà a les 8 del matí, i pels que escullin l’opció transport, hauran de ser a les 7 del matí a l’Estació d’Autobusos de Manresa.

 

L’any passat el transport es va fer en autobús. Aquest any s’ha optat pel tren dels Ferrocarrils Generals de Catalunya, i es farà transbord al Cremallera de Montserrat per arribar al Monestir. L’organització demana màxima puntualitat a tothom qui utilitzi el servei de transport.

 

L'arribada de la caminada està prevista fins a les 3 de la tarda, al centre d’Acollida de Pelegrins, al Museu Comarcal de Manresa.

 

Inscripcions, preus i avituallaments

 

Com a novetat d’enguany, també s’ha ampliat el nombre de participants a 500, els quals s’han d’inscriure. Ho poden fer de manera anticipada a través de la web de Runedia, o presencialment, a l'Oficina de Turisme de Manresa (Pl. Major, 10 ·  tel. 93 878 40 90),  fins al proper divendres, 15 d’abril, a les 7 de la tarda. Si queden places disponibles, també hi haurà inscripcions el mateix dia de la marxa. Tot i així, es recomana a tothom que hi estigui interessat que no esperi a darrera hora, ja que es podrien esgotar les inscripcions.

 

Els preus de les inscripcions anticipades són de 8 euros (10 euros amb servei de transport); i si la inscripció és el mateix dia, 12 euros (15 euros amb servei de transport). Les persones nascudes des del 2010 i anys posteriors caldrà que també facin la inscripció, tot i que aquesta serà gratuïta.

 

La caminada inclou quatre avituallaments al llarg del recorregut, més a la sortida i a l'arribada. Hi haurà una botifarrada a l'avituallament de Sant Cristòfol de Castellbell, assegurança, un carnet del pelegrí pels qui la facin de nou, una samarreta tècnica, “Brou del Pelegrí” edició especial d’Aneto i Fundació Alícia, i cervesa del Pelegrí, gentilesa de Cerveses Artesanes Guineu.

 

A l’arribada, s’oferirà una sessió d’estiraments, amb el suport dela FUB, així com de ioga i meditació, per a regenerar cos i ment després del pelegrinatge, a càrrec d'Aura Ioga.

 

Concurs d'Instagram #marxadelpelegrí i altres serveis

 

La II Marxa del Pelegrí torna a impulsar un concurs d'Instagram, per tal d’incentivar que els participants comparteixin la seva experiència a les xarxes socials, concretament a Instagram. Així doncs, es pretén que a través de l’etiqueta #marxadepelegrí, Instagram s’ompli de fotografies dels paisatges, racons i moments que formen el recorregut de la caminada, des de Montserrat fins a Manresa.

 

De totes les fotografies, se n’escolliran tres, que seran les premiades, amb un abonament mensual a Grup Cube gratuït, o bé a un lot de productes Mebaline.

 

El camí d’Ignasi

 

L’objectiu de la caminada és seguir la petjada del pelegrí Sant Ignasi, que el 25 de març de 1522 baixava de Montserrat en el seu pelegrinatge des del País Basc cap a Jerusalem, i arribà a Manresa, on durant la seva estada d'onze mesos, va viure una profunda transformació espiritual que el va portar a redactar els Exercicis Espirituals i, posteriorment, a fundarla Companyiade Jesús.

 

La caminada preveu el suport d'entitats i empreses col·laboradores com Aigües de Manresa, Parc de la Sèquia, Forn Jorba, Aura Ioga, UManresa, Llobet, Joviat, Mebaline, Aldi, Aneto, Grup Cube, celler Oller del Mas i Cerveses Guineu.

 

Es tracta d’una activitat dins el Projecte Manresa 2022, que es presenta com una aposta estratègica de la ciutat, transversal i participativa, amb l'objectiu de celebrar els 500 anys de l’arribada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

 

Solidaritat amb els refugiats

 

Enguany es vol aprofitarla Marxadel Pelegrí per fer èmfasi en la situació dels refugiats a Europa i per informar breument sobre possibles formes de col·laboració per part de la ciutadania, tot fent visible el contrast entre l’èxode forçat de persones i l’experiència voluntària del pelegrinatge. Recordem que un dels eixos bàsics del projecte Manresa 2022 és l’acollida, aplicada tant a turistes, visitants, col·lectius diversos, altres cultures i altres idees, com també als refugiats que puguin arribar a la ciutat.

 

Documents relacionats

  • imagen