Manresa impulsa el 1r concurs de guarniment floral de balcons al Centre Històric

El concurs se celebrarà el dissabte 21 de maig. Els veïns i veïnes que vulguin participar posant flors al seus balcons caldrà que s’inscriguin del 12 al 19 de maig.


imagen

Manresa celebrarà el dissabte 21 de maig el primer concurs de guarniment floral als balcons del Centre Històric. Aquesta iniciativa -impulsada des de l’Ajuntament de Manresa, amb el suport de les entitats veïnals i les floristeries d’aquest entorn- forma part del paquet d’accions i activitats dinamitzadores que tenen per objectiu contribuir a la revitalització i  millora l’espai públic d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat.

 

Els detalls d’aquesta nova proposta han estat presentats avui pel regidor de Qualitat Urbana i Serveis de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; del Comissionat del Centre Històric de Manresa, Adam Majó. Els han acompanyat també la presidenta del l’AVV del Barri, Anna Martínez, el vocal Benet Turull; i les representants de l’AVV Escodines, la vicepresenta Judit Lluch i la vocal Carme Quintana.

 

Jordi Serracanta ha manifestat la seva satisfacció per aquesta proposta i ha recordat “que les accions al Centre Històric són una prioritat màxima per a l’equip de govern en aquesta legislatura” i en aquest context “s’emmarquen millores important realitzades als carrers (Sobrerroca, Serarols, Joc de la  Pilota), millores en la neteja o en la il·luminació”.  Per al regidor de Qualitat Urbana i Serveis, en les millores a l’espai públic és necessària la “corresponsabilitat” dels ciutadans, és per això que “cal agrair la implicació de veïns i veïnes per donar suport a aquesta iniciativa”.

 

Per la seva part, Adam Majó, ha explicat que “aquest és un concurs, no molt competitiu, que pretén que la gent torni a posar flors als balcons i ajudar a embellir els carrers i fomentar l’orgull de viure al barri”. El Comissionat del Centre Històric ha informat que el dia 21 de maig hi haurà un jurat format per representants de les associacions de veïns i de l’Ajuntament que determinaran els guanyadors, una decisió que es donarà a conèixer la setmana següent durant la celebració de les Enramades de les Escodines.

 

Finalment, Carme Quintana ha qualificat aquesta iniciativa de “molt maca” i ha recordat que durant les Enramades de les Escodines ja hi ha molts veïns que guarneixen els seus balcons. Al seu torn, Anna Martínez ha informat que dijous que ve instal·laran al Mercat de les Flors de la Plaça Europa un punt d’informació per explicar aquesta iniciativa dinamitzadora adreçada a embellir el Centre Històric.

 

Inscripcions del 12 al 19 de maig

 

Totes les persones que vulguin posar flors al balcons de casa seva i participar en el concurs caldrà que s’inscriguin del 12 al 19 de maig. Les inscripcions es poden fer a les floristeries Anthurium (Sant Miquel, 23), Brunea Flors (Muralla Sant Domènec, 34), Florentium (Plaça Major,11), al Casal de les Escodines o al Mercat de les Flors dels dijous a la Plaça Europa.En el moment de fer la inscripció per participar-hi rebran l’obsequi d’un gerani. 

 

Els premis d’aquest concurs consisteixen en entrades a espectacles al Teatre Kursaal o entrades al Bàsquet Manresa per a la temporada 2016-2017. L’acte de lliurament de premis es farà durant les Enramades de les Escodines.

 

Més informació a www.manresa.cat, al telèfon 93 878 23 54 o bé a les associacions de veïns del Barri Antic, Escodines i Vic-Remei.

 

 

 

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen