Manresa impulsa la 1a edició de “Tasta el Bages” per difondre els productes gastronòmics del territori

El certamen se celebrarà a la Plaça Major el dia 21 de maig, coincidint amb la celebració de l’ExpoBages a la ciutat. La iniciativa té voluntat de continuïtat i forma part de les noves accions de dinamització i promoció del Centre Històric de Manresa.


imagen

La Plaça Major de Manresa acollirà el proper 21 de maig la primera edició de “Tasta el Bages”, un certamen dedicat a la mostra, la difusió i la venda de productes gastronòmics del territori. Aquesta iniciativa s’emmarca dins les activitats de l’ExpoBages, que tindrà lloc a la ciutat el mateix cap de setmana, i forma part de les noves activitats dinamitzadores que tenen per objectiu contribuir a la revitalització del Centre Històric de la ciutat.

 

“Tasta el Bages” permetrà la degustació i compra de productes subministrats directament pels productors o elaboradors, o cuinats pels millors xefs de la comarca i acompanyats de vins dela DOPlade Bages . El certamen se celebrarà el dissabte 21 de maig, de12 a15 h. i de18 a21 h.

 

Els detalls d’aquesta iniciativa han estat presentats avui per la primera tinent d’alcalde i regidora de Dinamització Econòmica i de Participació de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell; el comissionat del Centre Històric de Manresa, Adam Majó; el coordinador de l’organització, Xevi Olivé; i representants dels participants en aquesta activitat.

 

Es posaran a la venda tiquets d’1 euro que es bescanviaran pels productes que es puguin tastar. Els preus dels tastos oscil·larà entre 1 i 4 euros. Hi haurà la possibilitat de comprar un paquet de 10 tiquets amb un 30% de descompte, que costarà 7 euros.

 

La mostra de productes gastronòmics compta amb la participació dels productors i establiments següents: Les Arnaules i Mengem de l’Hort (productes de la horta); Muntanyola i Artelac (formatges); Migjorn i l’Obaga de l’Agneta (olis); Coma i Fonollosa (forns de pa);  Cal Fusteret i Mercè Aloy (embotits); Cal Magre (Callús), Pastateca, Gaudí, Vermuteria Santa Rita, 1913,la Tavernadels 7 Turons (restaurants i cuiners);  El Setè Cel, representant dels cellers dela DOPlade Bages (vins).

 

La iniciativa també té per objectiu, el dia de la seva estrena, portar el públic d’ExpoBages des dels carrers on hi haurà la majoria de les activitats (Guimerà, passeig i entorns) fins al Centre Històric i la plaça Major.

 

 

Voluntat de potenciar el tradicional mercat de la Plaça Major de Manresa

 

“Tasta el Bages” pretén ser una iniciativa emmarcada en un projecte global, en fase de projecte i en el qual s’està treballant des de l’Oficina del Comissionat del Centre Històric per potenciar i revitalitzar el tradicional mercat dela PlaçaMajorde Manresa, amb voluntat que sigui estable en periodicitat, amb un increment del número de paradistes i de públic comprador.

 

El principal objectiu d’aquest projecte és incrementar el consum domèstic, facilitant l’accés als productes locals, comarcals i dela CatalunyaCentral.L’iniciativa vol promoure la reactivicació econòmica al centre històric de la ciutat i potenciar el turisme a la ciutat i contribuir a reforçar la capitalitat de la ciutat.


Mercats mensuals amb productes diferents

 

Les línies de treball del projecte consisteixen en organitzar una sèrie de mercats mensuals, programant activitats paral·leles, que busquin l’atracció del públic. Aquests mercats mensuals se centrarien en el producte de proximitat, i es buscarien paradistes de productes que actualment no són al mercat dels dissabtes, principalment de verdures ecològiques, fruites, llegums, pa, coques, olis, formatges i làctics, embotits…

 

Entre els propostes d’activitats paral·leles que reforçarien aquesta mercats, s’inclourien  xerrades sobre nutrició i dietètica, demostracions de cuina, amb cuiners mediàtics i de reputació a la zona; Tastos de productes; maridatges, jocs infantils, música, a l’hora del vermut...

 

A tall d’exemple es treballa en la idea de possibles mercats mensuals dedicats a productes diferents i de temporada com ara:  Mostra global de productes (maig); formatges i làctics en general (juny); albergínia blanca (juliol); tomàquets (agost); vi (setembre); bolets (octubre); carbasses (novembre); pollastre-conill-porc-vedella (desembre); llegums (gener); cols (febrer); calçots (març); pa i oli (abril)...

Documents relacionats

  • imagen