L'Ajuntament de Manresa aprova la rebaixa del 8% dels valors cadastrals el 2017

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa d’aquest vespre ha aprovat una rebaixa del 8% dels valors cadastrals. En l’exercici anterior, el govern municipal va renunciar a l’aplicació del coeficient d’actualització, perquè considerava excessiva la reducció que suposava. La mesura no afectarà les tarifes de l'IBI.


El Ple Municipal de l’Ajuntament de Manresa d’aquest vespre ha aprovat, a proposta del govern municipal, la reducció del 8% dels valors cadastrals dels béns immobles urbans del terme municipal. El govern considera adequat sol·licitar aquesta rebaixa perquè aquesta mesura permetrà situar els valors cadastrals a l’entorn, o fins i tot per sota, del 50% del valor del mercat. La mesura no té una repercussió directa en les tarifes de l’Impost de Bens Immobles (IBI).

 

Per aquest motiu, el Ple ha aprovat, amb els vots favorables dels grups de CDC, ERC, PSC, C's i el regidor Miquel Davins, i les abstencions de CUP i DM, sol·licitar a la Direcció General del Cadastre que s’apliqui el coeficient previst per a l’any 2017. Segons ha comunicat aquest organisme, el coeficient de decrement previst és del 0.92, i per tant el resultat és una reducció del 8%.

 

Els valors cadastrals ja es van reduir un 27% el 2014 i un 29% el 2015, després que l’Ajuntament acordés en la sessió plenària de febrer de 2013 sol·licitar l’aplicació d’aquest coeficient a partir de 2014. D’aquesta manera, Manresa es va incloure en la relació de municipis als quals era d’aplicació el coeficient d’actualització de valors cadastrals aprovats per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat.

 

L’any passat, el govern municipal va aprovar la renúncia a la revisió dels valors catastrals pel fet que l’aplicació del coeficient (0.70, que hauria significat una rebaixa del 30%)  hauria suposat una minoració excessiva dels valors cadastrals de la ciutat que repercutiria negativament sobre els patrimonis dels ciutadans i de les empreses.