El conseller Jordi Baiget visita l'Ajuntament i una ExpoBages Ascensió 2016 amb èxit de públic

El titular d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya va visitar dissabte passat  el Saló de Sessions de l’Ajuntament, i va signar, al despatx de l’alcalde Valentí Junyent, el Llibre d’Honor de la Ciutat.

 

imagen

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitatd e Catalunya, Jordi Baiget, va ser dissabte a Manresa per inaugurar la 36a edició de l’ExpoBages i Fira de l’Ascensió, una fira que ha tancat amb un gran èxit de públic amb milers i milers de persones que han visitat durant el cap de setmana el gran aparador del comerç de Manresa i comarca instal·lat al centre de la ciutat.

 

El conseller, després de ser rebut per les autoritats locals a la plaça Major, va iniciar la visita al Saló de Sessions de l’Ajuntament, on es van proclamar les Bases de Manresa, i va signar, al despatx de l’alcalde Valentí Junyent, el Llibre d’Honor de a Ciutat, en un acte en el qual va estar acompanyat també pels regidors Mireia Estefanell i Joan Calmet; la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà; i la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves.

 

Posteriorment el conseller i les autoritats va iniciar el recorregut per les parades des de plaça Major, Sant Miquel, Plana de l’Om, Born, Sant Domènec, Guimerà, Crist Rei, Passeig de Pere III i Centre Cultural del Casino, on es va celebrar l’acte oficial d’inauguració.

 

Durant aquest acte d'estrena de l'Expobages, Baiget va lloar la fira i la capacitat de tirar endavant un certamen d’aquestes característiques. A la vegada, en relació al dèficit d’infraestructures ferroviàries que va deixar palès el president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, el conseller va acceptar desplaçar-se de Barcelona a Manresa per constatar un servei que no respon a les necessitats del territori. Baiget es va mostrar sensible a aquest tema i va posar èmfasi en què, a banda del transport de viatgers, cal millorar el de mercaderies per ferrocarril.

 

En els seus parlaments l’alcalde, Valentí Junyent, va remarcar la importància de les empreses com a creadores de riquesa i també va voler destacar el fet que l’ExpoBages Ascensió és un èxit gràcies a la suma d’actius, un fet que també va posar  de manifest el president de la comissió organitzadora, Llorenç Juanola. En nom de Manresa Comercial va adreçar unes paraules, el vicepresident de la UBIC, Sebastià Suet, per donar valor a la fira i de la qual  en són part organitzadora, conjuntament amb Fira de Manresa.

 

En el decurs d’aquest acte es va lluirar  lliurat l’emblemàtic guardó Pollet d’Or a l’empresa Tous, per la seva capacitat empresarial, exitosa i amb una gran projecció internacional. Ha recollit el premi, en nom de la família, l’alt directiu, Julià Piñeyro que, a part d’agrair a l’organització, ha manifestat la voluntat de continuar creixent en el decurs dels propers anys.

 

Bullici de visitants

 

De la plaça Major al Passeig de Pere IIII, Guimerà, Muralla, plaça Sant Domènec, Plana de l’Om i altres carrers han estat molt concorreguts durant el cap de setmana i els expositors han tingut l’oportunitat de contactar amb molt potencials clients.

 

L’activitat comercial s’ha combinat amb moltes propostes de caràcter artístic i lúdic que han convertit Manresa amb una ciutat plena de bones vibracions. El cotxes han ocupat una molt important superfície firal i, a més a més, la plaça Porxada, s’ha convertit en punt de sortida i d’arribada, del vehicles de prova dels concessionaris presents a la fira.

 

 

Documents relacionats

  • imagen