Dijous Manresa celebrarà la jornada final del concurs Idees Joves XII

L’acte, que tindrà lloc a l’Auditori de la Plana de l’Om, donarà a conèixer els finalistes i premiarà als guanyadors dels projectes realitzats que millor hagin desenvolupat un pla d’empresa i la seva viabilitat. Aquest concurs, adreçat a joves de Batxillerat i Cicles Formatius, té com a objectiu fomentar la cultura emprenedora.


imagen

L’Auditori de la Plana de l’Om acollirà aquest dijous 2 de juny la jornada final de la XII edició del concurs d’Idees Joves. Durant l’acte es donaran a conèixer els finalistes i es lliuraran els premis als millors projectes presentats per joves de Batxillerat i Cicles Formatius dels diferents centres educatius participants, amb l’objectiu de desenvolupar un pla empresarial.

 

La jornada, que començarà a les 9.30 h del matí, estarà conduïda pel periodista de TV3, Francesc Soria. Una projecció del recull de les idees presentades donarà el tret de sortida al programa. Després es farà el discurs de benvinguda i s’introduirà el concurs Idees Joves.

 

Posteriorment, es visualitzaran vídeos fets pels alumnes i per acabar es presentaran els finalistes i es lliuraran els deu premis de l’edició d’enguany que valoren les millors idees, els millors plans de viabilitat, així com també el projecte més innovador, el més ben treballat i el més ben desenvolupat.

 

En aquesta edició també s’inclou un premi al millor projecte cooperatiu a atorgar per la Federació de Cooperatives de Treball Associat a Catalunya.

 

Finalment, la regidora de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, clausurarà l’acte.

 

Foment de la cultura emprenedora

 

Idees Joves és un programa creat pel Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) de l’Ajuntament de Manresa per tal de fomentar la cultura emprenedora entre els joves estudiants i potenciar de forma activa els valors empresarials, tot eliminant la por a assumir riscos.

 

En el programa s’inclouen tallers grupals mitjançant els quals els alumnes s’apropen a la figura de l’empresari i treballen les actituds necessàries per generar idees de negoci desenvolupant habilitats com la imaginació i la iniciativa, així com la capacitat de prendre decisions. Al novembre es va celebrar la jornada inaugural al Teatre Conservatori, que va donar el tret de sortida a la dotzena edició.

 

El concurs d’Idees Joves és el punt final del programa que premia les diferents categories de la forma següent:

 

Premi millor idea empresarial 500 €

Accèssit millor idea empresarial 250 €

 

Categoria Batxillerat i cicles Formatius de Grau Superior:

 

Premi millor pla de viabilitat I 500 €

Accèssit millor pla de viabilitat I 250 €

 

Categoria cicles Formatius de Grau mig:

 

Premi millor pla de viabilitat II 500 €

Accèssit millor pla de viabilitat II 250 €

 

Premis especials:

 

Premi especial al projecte més innovador 150 €

Premi especial al projecte més ben treballat 150 €

Premi especial al projecte més ben desenvolupat 150 €

Premi al millor projecte cooperatiu 150 €

Documents relacionats

  • imagen