Oberta una convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació d'edificis residencials

Les subvencions s’han de destinar a rehabilitar elements comuns i espais privatius comunitaris, per obres de conservació, millora de la qualitat i sostenibilitat o per realitzar ajustos raonables en matèria d'accessibilitat.



La Generalitat de Catalunya ha obert una nova convocatòria per atorgar ajuts a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial. Es tracta de subvencions destinades a rehabilitar elements comuns i espais privatius comunitaris dels edificis, per obres de conservació, i per la millora de la qualitat i sostenibilitat o per realitzar ajustos raonables en matèria d'accessibilitat.

 

Poden sol·licitar aquests ajuts les comunitats de propietaris o bé els propietaris de tot l'edifici. I, per a les actuacions en edificis d'habitatges destinats a lloguer, les persones llogateres en el cas que siguin les promotores de les obres. També poden ser beneficiàries les administracions públiques, els organismes i altres entitats de dret públic, propietaris dels immobles.

 

Requisits dels edificis per optar a les subvencions

 

Les condicions generals per optar a les ajudes és que els edificis  han d'haver estat construïts i acabats abans de l'any 1981, contenir un mínim de 8 habitatges i destinar el 70% o més de la superfície construïda sobre rasant a ús residencial, destinat a domicili habitual i permanent dels seus propietaris o arrendataris.

 

Només en alguns casos excepcionals s'admetran sol·licituds  que no compleixen alguna de les condicions anteriors, com per exemple quan es tracti d'actuacions relatives a l'estat de conservació dels fonaments, l'estructura i les instal·lacions de l'edifici amb deficiències qualificades com a importants o greus o molt greus en la IITE o quan s'actuï sobre edificis catalogats.

 

Els edificis han de disposar:

 

–     L'informe d'inspecció tècnica de l'edifici (IITE) segons model vigent.

–     El certificat d'eficiència energètica de l'edifici (CEEE) i l'etiqueta de la seva qualificació energètica.  

–     L'avaluació de les condicions bàsiques d'accessibilitat, segons el model que es pot obtenir en el portal Tràmits gencat, http://tramits.gencat.cat.

 

S’estableixen dues convocatòries diferents:


Convocatòria en règim de concurrència competitiva


Només per a actuacions de conservació, accessibilitat i sostenibilitat en obres iniciades a partir de l'11 d'abril de 2013. Les sol·licituds es resolen aplicant els criteris de valoració i ordre de prelació establerts a la base 10.1 de la resolució que estableix les bases de la convocatòria.

 

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 de juny de 2016.


Convocatòria en règim de concurrència no competitiva


Restringida a obres que no s'hagin iniciat abans del 27 de maig de 2016, per actuacions de conservació i accessibilitat.

 

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 de setembre de 2016.

 

Més informació:

 

Podeu trobar tota la informació relativa a aquesta convocatòria consultant la pàgina web de l'empresa municipal FORUM (http://www.forumsa.cat/) o bé directament a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya (http://web.gencat.cat/)

 

Tramitació:

 

Si l'edifici pel qual es vol sol·licitar l'ajut és dintre del Nucli Antic de Manresa caldrà adreçar-se a les oficines de Foment de la Rehabilitació Urbana de Manresa, s.a. (FORUM), a la plaça Immaculada, número 3 baixos, o bé trucant al 938725601.

 

Per la resta d'edificis, caldrà adreçar-se al Consell Comarcal del Bages, a la Muralla de Sant Domènec, 24  o bé trucant al telèfon 936930350.