Manresa estrena dissabte el Parc de Secà amb una jornada plena d'activitats gratuïtes

Un nou espai per gaudir de la natura, amb itineraris senyalitzats, al terme municipal de Manresa, en el marc de l'Anella Verda. Aquest dissabte, un dia abans del Dia Mundial del Medi Ambient, s’inaugura el Parc del Secà. El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha habilitat i senyalitzat aquest espai, a l’entorn del Parc ambiental de Bufalvent, que queda obert perquè en pugui gaudir la ciutadania. Caminades, activitats familiars i el concert del grup Gossos són els plats forts de l’acte de dissabte

imagen

Diumenge, 5 de juny, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. I dissabte, l'Anella Verda de Manresa estrenarà un nou espai on la ciutadania podrà gaudir de la natura, passejar, descobrir el correu de secà i el patrimoni de la pedra seca, en un entorn al costat de les instal·lacions del Consorci del Bages per a la gestió de residus i amb unes vistes sobre el Bages sud i Montserrat.

 

Dissabte s’inaugura oficialment el Parc del Secà, un espai amb 3 itineraris adequats i senyalitzats a l’entorn del Parc ambiental de Bufalvent, a Manresa. Per celebrar que el Parc del Secà queda obert, el Consorci del Bages per a la gestió de residus, presidit per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha organitzat tota una jornada d’activitats gratuïtes en aquell espai. Tothom qui vulgui assistir-hi haurà d’anar fins al carrer Pau Miralda, del polígon de Bufalvent de Manresa, on es podrà aparcar i que queda a la part alta del Parc del Secà.

 

Al matí, caminades

Dissabte al matí es faran 2 caminades populars (de 5 i 13 km) en què es recorrerà part dels itineraris del Parc del Secà, però també es podrà accedir a part de les instal·lacions del Consorci, que habitualment estan tancades. La inscripció és gratuïta però cal registrar-se a través del web http://consorcidelbages.cat/ca/caminades-4-de-juny-al-parc-del-seca/. Hi haurà esmorzar per a tots els participants (en aquests moments ja hi ha un centenar d’inscrits) i un punt d’avituallament en la caminada llarga.

 

Tarda d’activitats familiars

Les activitats continuaran a partir de les 6 de la tarda. Fins a les 10 de la nit s’aniran succeint diferents actes: conta-contes, tast d’oli, demostració de vol del falcó, visites teatralitzades, animació, tallers de manualitats, espectacle de dansa i circ, etc. Totes les activitats són gratuïtes i hi haurà servei de bar i de food trucks.

 

Un concert gratuït del grup Gossos clourà la festa del Parc del Secà

A les 10 de la nit començarà el concert del grup Gossos, gratuït, en un escenari instal·lat al cor del Parc del Secà, en un entorn natural i impressionant. Després d’un any i mig, Gossos retorna als escenaris de gran format amb aquest concert, per a públic familiar, que serà la cirereta del pastís per a un dia ple d’activitats.

 

Documents relacionats

  • imagen