El Selves i Carner acull l'exposició fotogràfica "Habitants", de Toni Arnaste

La mostra de línia amateur, que es podrà veure del 14 al 30 de juny, exhibeix 40 imatges de fauna salvatge d’arreu del món fetes al llarg de més de 15 anys.


imagen

El projecte fotogràfic “Habitants” de Toni Arnaste, que consta de 40 imatges de fauna salvatge recollides arreu del món durant més de 15 anys, es podrà veure al Centre Cívic Selves i Carner a partir d’aquest dimecres, 14 de juny fins al 30 del mateix mes.

 

Es tracta d’una mostra de línia amateur que aplega el treball fet per Arnaste fruit d’una necessitat interna de trencament de patrons establerts i d’una recerca de la comprensió de l’essència del temps.

 

Durant molts anys l’autor ha estat centrat en la fotografia d’éssers vius en llibertat i ha orientant els seus propis criteris fotogràfics en aspectes tècnics com  la definició o la nitidesa de les imatges aconseguides. El resultat són fotografies fetes amb d’instint de caçador: descriptives, tècnicament correctes però a la vegada estèrils de moment i de record per ser preses de forma inconscient; fetes amb tota l’atenció i esforç però alhora amb l’angoixa permanent de no perdre la fotografia, de no perdre el moment...

 

De cada viatge l’autor rebutjava centenars d’imatges per ser tècnicament dolentes, borroses, desenfocades i/o fosques, que han quedat durant molts anys oblidades en arxius digitals.

 

La sorpresa ha estat redescobrir que aquestes fotografies rebutjades tenen el valor de l’espontaneïtat, del sentiment de temps i del record nítid i exacte del moment de la presa. 

 

“Habitants” és doncs una col·lecció d’imatges oblidades, rebutjades. Els seus personatges han estat fotografiats en estricte i total llibertat de forma espontània i totes les captures han estat sotmeses a un tractament digital d’envelliment per a realçar el sentiment de troballa i duen la inscripció de l’espècie i el lloc de presa.

 

L’artista

 

Toni Arnaste (1973) viu a Manresa i és professor de formació professional. És afeccionat a la fotografia en totes les seves vessants, membre del FotoArt Manresa i col·laborador de la revista fotogràfica Phot. “Habitants” és el primer treball que exposa per diversos espais de Manresa i Barcelona.

 

L’exposició es podrà veure del 14 al 30 de juny, els dies laborables de16 a21 h, al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16; 938727477). 

Documents relacionats

  • imagen