El Teatre Conservatori aprofita l'aturada de l'activitat a l'estiu per fer obres de reforç del sostre i de les llotges

Aprofitant l’aturada de l’activitat escènica al Teatre Conservatori de Manresa durant els mesos d’estiu, aquesta setmana han començat les obres de reforma del sostre i dels cel rasos de les llotges de les diverses plantes de l’equipament, que es trobaven en estat de conservació precari. Les obres es durant a terme amb el mateix sistema que es va fer servir per rehabilitar el cel ras de la planta baixa. L’objectiu és renovar completament els sostres, que eren d’encanyissat. També es pintarà el terra de platea, el sostre i es faran repassos de pintura.


imagen

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de reforma al Teatre Conservatori de Manresa, coincidint amb l’aturada de l’activitat al recinte durant els mesos d’estiu. L’actuació consisteix en la reforma integral del sostre de l’equipament, l’enderroc dels cel rasos de les llotges de les plantes 2a, 3a i 4a, que fins ara eren d’encanyissat, i la reposició total d’aquests falsos sostres per plaques de guix laminat, que es pintaran de color blanc. Tots aquests sostres es trobaven en un estat de conservació precari. El resultat final mantindrà l’estètica existent. És previst que els treballs finalitzin al voltant de la Festa Major, i tenen un pressupost aproximat de 84.000 euros.

 

El mes de febrer passat, després de la caiguda d’una part del fals sostre de la planta baixa, ja es va substituir la totalitat d’aquest cel ras, una superfície total de 84 metres quadrats. Anteriorment ja s’havia substituït també el sostre del vestíbul. L’actuació que ara comença va en aquesta mateixa línia. Per tal de garantir la bona conservació de l’equipament, se substituiran per plaques de guix tots els sostres de les llotges de les plantes 2a, 3a i 4a, i es reforçarà el sostre general del teatre, d’on penja el gran llum d’aranya característic del Conservatori.

 

Els treballs també inclouen petites reparacions a la zona d’entre el sostre i la coberta de l’edifici, on es tancaran obertures, i millores en els accessos a aquest punt. Aprofitant que per fer les obres de reforma cal desmuntar el pati de butaques, es pintarà el terra de la platea, el sostre, i també es faran repassos de pintura a diverses zones del teatre.

 

Aquests dies ja s’han començat a desmuntar les butaques de la part central de la platea, que es col·loquen provisionalment a l’escenari, rere el taló tallafocs. També s’han començat a preparar les xarxes de protecció, i els propers dies s’ubicarà un contenidor de residus d’obra al carrer de Mestre Blanch.

 

Des de la caiguda d’una part del sostre, els serveis tècnics municipals han fet un control exhaustiu i continuat de l’estat de conservació del conjunt dels falsos sostres.

 

Documents relacionats

  • imagen