El Palau Firal acull la presentació de tres projectes de recerca i innovació jove al servei de les industries de la comarca

L’acte es va celebrar ahir en el marc del projecte Ocupació al Bages Industrial.  


imagen

El Palau Firal de Manresa va acollir ahir l’acte de presentació de tres projectes de recerca i innovació jove al servei de les industries de la comarca. La sessió va comptar amb la participació de la regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz; i del sotsdirector de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa, Marc Antoni Soler; i amb l’assistència de representants d’ajuntaments, entitats empresarials i centres de formació de la comarca, en el marc del projecte Ocupació al Bages Industrial.

 

Durant la seva intervenció, Cristina Cruz va fer un resum de les actuacions del projecte Ocupació al Bages industrial, posant l’accent en el treball de qualificació de persones aturades, moltes d’elles pertanyents a col·lectius amb especials dificultats. La regidora va mostrar la seva satisfacció pels objectius assolits i la necessitat de continuar treballant en el camí engegat. Així mateix, va valorar la importància de la innovació i de la transferència de coneixements entre universitats i empreses i el suport de les institucions públiques per millorar l’ocupació.

 

Per la seva Marc Antoni Soler va destacar la necessitat de revaloritzar i potenciar el estudis d’enginyeria a la comarca i donar valor als esforços realitzats per els estudiants de postgrau en el desenvolupament dels seus projectes. També va ressenyar la importància de donar continuïtat a aquest tipus d’iniciatives per donar suport a projectes de recerca i desenvolupament.

 

Els representants de les patronals van recordar els esforços realitzats per intentar que petites i mitjanes empreses puguin accedir a recursos materials, personals i econòmics en matèria d’innovació, així com apropar-se a les universitats. També van subratllar el paper que aquest projecte Ocupació Bages Industrial està realitzant en el àmbit de la col·laboració público-privada apropant universitats, empreses i entitats locals.

 

Presentació dels projectes

 

Els dos projectes industrials R+D seleccionats i becats i que es van presentar ahir són el projecte de “Modelització de la ventilació a la mina”, del graduat d’Enginyeria de Recursos Energètics i Miners Enric de Pablo Reventós; i un projecte sobre “La eliminació de contaminants gasosos i olor utilitzant un bioflitre de membranes”, del graduat d’Enginyeria Química Daniel Rodríguez Ruiz.

 

També va presentar un tercer projecte adreçat a la formació d’operaris de  "Monitorització d'un procés de muntatge" desenvolupat per Daniel Varo García, Graduat en Enginyeria de Sistemes TIC i coordinat i liderat per la Patronal Metal·lúrgica del Bages. 

 

Els tres joves que van presentar els projectes s’incorporen al mercat de treball: un comença a treballar a les Mines avui. L’altre comença a treballar amb un contracte d’investigació per la pròpia Universitat i el tercer també comença a treballar avui mateix com a enginyer de sistemes.

 

Documents relacionats

  • imagen