Un projecte de l'àmbit de la ramaderia guanya la setena edició del programa La Universitat Emprèn

El projecte “Masia del Clot”, de creació d’una granja de cria i engreix en una masia de pagès, ha estat el guanyador de la setena edició del programa Universitat Emprèn (U-Emprèn), que avui ha celebrat la jornada de presentació dels projectes i el lliurament de premis en un acte obert al públic. Ha rebut un accèssit el projecte de creació d’un forn per elaborar productes sense gluten. U-Emprèn és un programa de l’Ajuntament amb el suport dels centres universitaris de Manresa.


imagen

La sala d’actes de l’EPSEM-UPC  ha acollit aquesta tarda la jornada final que ha servit per donar a conèixer els projectes guanyadors del programa La Universitat Emprèn (U-Emprèn).  El guardó al millor pla d’empresa, dotat amb 1.500 euros, ha recaigut en el projecte “Mateu del Clot”, d’Anna Pesarrodona Salvador, mentre que  l’accèssit, amb un premi de 750 €, ha estat per al projecte “Forn Roma”, de Laura Roma Barrera.  Els altres fos finalistes han estat els projectes “Urise”, de Queralt Obiols Hernández, i “Casals Home Services”, de Mercè Casals Martí.

 

La U-Empren, impulsada per l’Ajuntament de Manresa (a través del centre de desenvolupament Empresarial, CEDEM) amb la col·laboració de la Fundació Universitària del Bages (FUB), l’Escola Politècnica de Manresa (EPSEM) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), ha basat un any més els seus pilars en el foment de la cultura emprenedora entre els alumnes universitaris. El programa consta de sessions formatives, tutories i finalment el concurs en què es premien els millors projectes presentats.

 

El guanyador, “Mateu del Clot”, és un projecte de cria i engreix de porcs en una masia de pagès i la seva comercialització a botigues especialitzades de la comarca. L’accèssit (segon premi), “Forn Roma,” consisteix en la creació d’un forn/obrador per elaborar tot tipus de productes sense gluten. Els altres dos finalistes han estat “Urise”, una unitat de refugi intel·ligent, sostenible i d’emergència per ajudar els refugiats a tenir un habitatge adequat i de fàcil muntatge; i “Casals Home Services”, una empresa de serveis integrals per a la gestió de la llar.

 

Tots quatre projectes s’han presentat a la jornada final mitjançant la via lliure (format on els alumnes desenvolupen una idea pròpia).Els projectes guanyadors tindran també descomptes per tal de continuar la seva formació en alguna de les tres universitats que impulsen el programa Universitat Emprèn a la capital del Bages.

 

La jornada d’avui  ha començat amb la benvinguda de la regidora d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, i del sotsdirector d’Empresa i Relacions Exteriors de l’EPSEM, Marc A. Soler. Posteriorment, Marc Fernández, de l’empresa Innio, SL, ha fet una xerrada sobre les claus per crear una startup. Tot seguit, les quatre finalistes han presentat els projectes empresarials.

 

Després d’una deliberació per part del jurat, la regidora de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, ha fet públic el veredicte final i ha lliurat els premis a les autores dels projectes guanyadors, abans de la fotografia de família final.

 

Per a la selecció dels guanyadors s’ha tingut en compte una primera valoració tècnica dels projectes presentats, a càrrec dels tècnics de creació d’empresa de l’Ajuntament de Manresa. En segon lloc, s’ha valorat la defensa dels projectes mitjançant l’exposició oral que s’ha fet avui. S’ha tingut en compte elements com la viabilitat econòmica, tècnica i financera del projecte, la defensa de les fonts de valor i elements de diferenciació, el contingut general del treball, la mateixa exposició oral i les eines utilitzades per a la presentació.

 

Els membres del jurat han estat la regidora de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell; Jordi Conca (FUB); Marc Antoni Soler (EPSEM-UPC); Mònica de Llorens (UOC); Montserrat Fontarnau (ACC1Ó); Dolors Pressegué (Departament Empresa i Coneixement de la Generalitat); Josep Sinca (Gest!); i Sergi Macià (PIMEC).

 

 

Documents relacionats

  • imagen