L'alcalde afirma que la campanya de recapitalització del Bàsquet Manresa és clau per a la seva continuïtat a l'elit

Valentí Junyent ha assistit a la presentació que s'ha fet aquest dimecres al migdia Nou Congost juntament amb Josep Vives , president del club , i Sebastià Catllà , president del CBiUM i responsable de l'empresa Oliva Torras, que farà una escultura per fer más atractiva la campanya. 


 

imagen

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha participat aquest dimecres al migdia en la presentació de la campanya del Bàsquet Manresa que convida empreses i particulars a ajudar a recapitalitzar el club, una iniciativa es plasmarà materialment en una espectacular escultura que s'instal·larà just davant del Nou Congost.

Han acompanyat a l'alcalde en aquest acte, que s'ha fet al Nou Congost, el president del club, Josep Vives; i el president del CBiUM i responsable de l'empresa Oliva Torras, que farà una escultura per fer más atractiva la campanya.

L'alcalde de Manresa, durant la seva intervenció, ha remarcat la lluita que any rere any els diferents presidents i dirigents del club, alcaldes de la ciutat, i altres persones han dut a terme perquè el projecte tirés endavant. Valentí Junyent ha destacat que el paper dels accionistes des de la creació el 1992 de la societat anònima esportiva . 

Després de recordar les diverses ampliacions que hi ha hagut , ha afegit que el Bàsquet Manresa necessita que aquesta nova crida sigui un èxit per garantir la continuïtat del bàsquet manresà a l'elit, on suma ja 41 temporades. En aquest sentit ha recordat que ciutats més importants com Girona i Lleida només van poder mantenir els seus equips respectius en la màxima competició 20 anys i 4 anys, respectivament. 

El president del Bàsquet Manresa, Josep Vives, ha explicat amb tot detall com es durà a terme la recapitalització del club . El Bàsquet Manresa vendrà accions amb diversos preus i diverses recompensaciones destinades tant a empreses com a particulars .

Ha afegit que l'entitat necessita fer aquest pas per poder consolidar la continuïtat del projecte durant anys . El deute acumulat, després de reduir el pressupost en les últimes temporades, és ara més gran que un pressupost anual , la qual cosa dificulta el dia a dia econòmic del club. 

Amb la venda d'aquestes accions, i la continuïtat de la política d'austeritat i pressupost ajustat, la ciutat més petita de l'ACB podrà seguir gaudint de bàsquet de primer nivell. El president també ha informat que el club ha emparaulat ja abans de començar la campanya un 10% dels 600.000 euros necessaris . 

Per la seva banda, Sebastià Catllà, president del CBiUM itambé conseller delegat d'Oliva Torras -l'empresa que col · laborarà amb el club en la construcció de l'escultura- ha donat els detalls tècnics de la peça de ferro de gairebé set metres que presidirà l'esplanada del Nou Congost. Es tracta d'una escultura metàl·lica sobre una base d'obra.

L'escultura de ferro és la figura d'un jugador de bàsquet que apareix en l'escut del Bàsquet Manresa. Es fabricarà amb ferro Corten, amb un tractament especial que dóna un color de rovellat, i que assegura la seva durabilitat.

Una operació per alleugerir el deute

Vives ha recordat que durant aquests últims anys, i per competir en una lliga tan exigent econòmicament com l'ACB, Manresa i el Bàsquet Manresa han hagut de fer un esforç molt gran . Això acumulat durant molts anys , ha provocat un important deute . No obstant això, i a resultes de la crisi general, els pressupostos dels clubs ACB han anat baixant, i la temporada passada el Bàsquet Manresa ja va poder tancar el seu pressupost amb superàvit, demostrant la viabilitat del projecte . 

Ara bé, per garantir aquesta viabilitat, cal fer un esforç important per reduir l'endeutament . Amb aquest objectiu, el Bàsquet Manresa llança aquesta recapitalització de l'entitat. El club pretén aconseguir uns 600.000 euros per assegurar la continuïtat del bàsquet d'elit a la ciutat durant els propers anys . 

Altres ampliacions de capital  

Bàsquet Manresa, SAE ha fet cinc emissions d'accions des de 1992, que sumen 43.000 accions representatives del capital social de la societat, al preu de 60 €/acció. És a dir, per un import total de 2.580.000 €.

D'aquestes, i per diferents compres que s'han fet, per acabar de cobrir les ampliacions de capital, més donacions d'empreses i particulars, Foment del Bàsquet disposa d'avui de 9.562 accions, que són les que ara es posarien a la venda al preu de 60 €. 

Aquests gairebé 600.000 € han de servir per reduir el deute de Bàsquet Manresa SAE i permetre afrontar el futur sense un llast que a dia d'avui , després d'una reducció de pressupost , és massa pesat . 

Compensacions per a la recapitalització de 2014 

- Per 1 acció (60 €): 2 entrades per veure un partit de Bàsquet Manresa 
- Per 5 accions (300 €): Addicionalment , el llibre dels 40 anys de Bàsquet Manresa a l'elit 
- Per 10 accions (600 €) Addicionalment , reproducció del monument 
- Per 17 accions (1020 €) Addicionalment, una placa commemorativa al monument 
- Per 50 accions (3.000 €) Addicionalment, una placa commemorativa al monument , mida mitjana 
- Per 166 accions (9.960 €) Addicionalment, una placa commemorativa al monument, mida gran.

Per comprar les accions, el club posarà a disposició diferents vies: des dels butlletes a les oficines del club fins a l'adquisició per internet a la web del club

Documents relacionats

  • imagen