Obert el termini per participar en el concurs fotogràfic "Viatgers manresans 2016"

El concurs consta de dues categories, una per a adults i una per a infants de 6 a 12 anys. Els treballs es poden presentar fins al 22 de juliol i també de l’1 al 28 de setembre. Les obres participants seran exposades al Centre Cívic Selves i Carner (categoria adults) i al Casal de les Escodines (categoria infantil) el mes d’octubre del 2017.


imagen

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa convoquen la 11a edició (categoria adults) del concurs de fotografia “Viatgers Manresans” amb l’objectiu d’incentivar els fotògrafs amateurs a presentar les seves fotografies d’estiu i de viatges i promoure aquelles imatges de nivell més tècnic, artístic i creatiu. 

 

Enguany serà la 4a convocatòria de la categoria per a infants de 6 a 12 anys. En el cas dels més menuts l’objectiu és motivar l’afició per la fotografia per tal de posar en pràctica l’observació darrera una càmera dels indrets visitats amb la família o plasmar les activitats estiuenques de lleure.

 

Requisits tècnics de les fotografies

 

Per la categoria d’adults es podran presentar un màxim de tres obres per autor, que no s'hagin presentat en edicions anteriors d'aquest concurs. El format serà de 40 x 50 cm en vertical, muntades sobre paspartú. La temàtica ha de ser fotografia de viatge/vacances i les mides de la imatge seran lliures.

 

Per la modalitat infantil també es podran presentar un màxim de tres obres per participant però el format ha de ser de 15 x 20 cm en vertical o horitzontal. Si s'envien per mail i les càmeres són inferiors a 7 mega píxels, la resolució de les fotografies ha de ser de 3000 píxels x 2000 píxels. La temàtica ha de ser fotografia de viatges/vacances i les mides de la imatge seran lliures.

 

En ambdues categories s'acceptarà qualsevol tècnica fotogràfica excepte els fotomuntatges. El jurat pot excloure les imatges que no compleixin els requisits tècnics esmentats. No s’acceptaran obres que puguin ofendre o ferir els sentiments o creences de tercers.

 

Quan els treballs fotogràfics continguin imatges de persones, l’Ajuntament no es responsabilitza de les autoritzacions que, per drets d’imatge, hagin de demanar els participants del concurs. L’Ajuntament de Manresa quedarà exempt de les responsabilitats derivades de l’explotació de les obres fotogràfiques.

 

Lloc d’entrega de les obres

 

Els participants de la categoria adults hauran de presentar les obres al Centre Cívic Selves i Carner, o bé enviar-les per correu o missatger, amb els ports pagats al: Centre Cívic Selves i Carner; c/ Bernat Oller, 14-16. Tel. 938727477 (de dilluns a divendres, de 16 a 21 h). Al dors de l’obra s’hi farà constar el títol, el nom, l’adreça i el telèfon de l’autor. Cal acompanyar-la amb el full d’inscripció.

 

Pel que fa a la categoria infantil es podran lliurar presencialment o enviar-les per correu o missatger, amb els ports pagats al Casal de les Escodines (c/ Sant Bartomeu, 50) 08241 Manresa. Tel. 938725454 . Fins al 22 de juliol, de dilluns a divendres,  de 9 a 14 h i de 16 a 21 h i de l'1 al 28 de setembre, de dilluns a divendres de de 9 a 14 i de 16 a 21 h i dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. O enviar-les amb les dades del full d’inscripció a casalescodines@ajmanresa.cat

 

Premis

 

Categoria adults

 

1r premi: Una  estada hotelera per a 2 persones a Tenerife (8 dies / 7 nits a l’Hotel Bahia Principe, amb règim de tot inclòs). Valorat en 1000 €.

 

2n premi: Capsa regal “Viu el Bages” (allotjament per a 2 persones, sopar i esmorzar inclosos, activitat relacionada i descomptes) i trolley rígid Carlton mida cabina ng. Valorat en 290 €.

 

Categoria infantil

 

1r premi: Un val per a la impressió i gestió del color de la fotografia guanyadora (60 x 100 cm muntat sobre foam); caixa regal verda “Fent País” 190 experiències i motxilla NAPAPIJRI. Valorat en 235 €.

 

2n premi: Rellotge digital ASICS; lot de productes escolars i de papereria i un val familiar per a 2 adults i 2 infants per fer la visita “Descobrim el monestir en família a Mont St. Benet”. Valorat en 140 €.

 

Lliurament dels premis i exposicions de les fotografies

 

El lliurament de premis coincideix amb la inauguració de les exposicions de les  obres presentades a concurs:

 

-       El dimarts 4 d’octubre a les 19.30 h es lliuraran els premis de la categoria d’adults al Centre Cívic Selves i Carner.

 

-       El dijous 6 d’octubre a les 18 h s’entregaran els premis de la categoria infantil al Casal de les Escodines.

 

Així, les fotografies presentades es podran visitar al Centre Cívic Selves i Carner (categoria d’adults) del 4 al 31 d’octubre, de dilluns a divendres de 16 a 21 h; i al Casal de les Escodines (categoria infantil), entre el 6 i el 31 d’octubre, de dilluns a divendres, de9 a 14 h i de 16 a 21 h i els  dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

 

Les fotografies es retornaran entre el 2 i el 30 de novembre al Centre Cívic Selves i Carner (categoria d'adults) i al Casal de les Escodines (categoria infantil). Els treballs guanyadors no es retornaran.

 

Aquest concurs compta amb la col·laboració de Viatges Concord, Viatges Masanés, Viatges Martí, Franquesa, Villaplana Estudi fotogràfic, Juanola photomaton, Abacus Cooperativa, Copernic i  Mont Sant Benet.

 

Les bases completes del concurs viatgers manresans 2016 (categories d’adults i infantil) es poden trobar a www.manresa.cat i informació impresa als equipaments culturals.

 

Cal recordar que existeix també un concurs jove de fotografia, les bases del qual estan a www.manresajove.cat; les fotografies es poden presentar del 20 de juny al 28 de setembre

Documents relacionats

bases del concurs
  • imagen