Els ajuntaments del Bages, Berguedà i Solsonès se sumen a la campanya ‘Signa un vot per la independència’

Facilitaran dependències municipals per a una recollida intensiva d’instàncies els propers 22 i 23 de març

imagen

El món municipal del Bages, Berguedà i Solsonès participarà en la campanya “Signa un vot per la independència”, promoguda per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), per arribar amb més força a tota aquella gent que vol exercir el Dret Fonamental de Petició. Ho farà novament sumant-se a una acció de recollida intensiva d’instàncies el cap de setmana del 22 i 23 de març, en què es posarà a disposició dels ciutadans desenes de punts de recollida de forma simultània a les tres comarques.

Així ho han anunciat Valentí Junyent, alcalde de Manresa, David Rodríguez, alcalde de Solsona, i David Saldoni, alcalde de Sallent per part de l’Associació de Municipis per la Independència, i Lluís Ballús, del secretariat de l’ANC, en un acte de presentació que s’ha celebrat al saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa.

Per visualitzar la unió de forces dels ens municipals, l’acte ha comptat amb la participació d’una àmplia representació de batlles i regidors de les tres comarques dels següents municipis: Artés, Balsareny, Berga, Calders, Callús, Capolat, Cardona, Casserres, Castellbell, Cercs, Sant Vicenç de Castellet, l’Estany, Fonollosa, Manresa, Marganell, Monistrol de Calders, Monistrol de Montserrat, Navàs, Navès, Odèn, Puig-reig, Rajadell, Saldes, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola, Santa Maria d’Oló, Santpedor, Solsona, Súria, Talamanca, Vallcebre i Vilada.

Lluís Ballús, representant de l’ANC, ha iniciat els parlaments: "vull demanar als representants polítics que facin el possible per facilitar el vot ” i ha afegit que “les signatures serveixen perquè els polítics puguin declarar la independència en cas d’impossibilitat de la consulta”.

L’alcalde de Sallent, David Saldoni, ha afegit que “agrupar la societat civil i les institucions més properes és un pas ferm i definitiu en el procés” i ha afegit que “els ajuntaments estan al servei de la voluntat de la ciutadania i al servei de les organitzacions”.

Assolir la plenitud nacional

Valentí Junyent, alcalde de Manresa, ha destacat que “des de els ajuntaments hem d’animar a la ciutadania a anar a signar aquest cap de setmana”. Junyent ha posat en valor la celebració d’aquest acte conjunt en el saló de sessions “on es va proclamar la declaració de les Bases de Manresa”. L’alcalde de Manresa ha destacat també “la suma de voluntats entre la societat civil i les administracions. Només així és pot arribar a assolir la plenitud nacional”.

En el mateix sentit s’ha expressat l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, que ha explicat que aquesta iniciativa conjunta “és una necessitat de país i de defensa dels valors democràtics”.

Aquesta campanya es basa en la recollida d’instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d’una consulta i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya. Així mateix, s’està promovent l’aprovació de mocions de suport a la iniciativa als plens dels ajuntaments i se cercaran punts de recollida fixos. L’acord institucionalitza també la iniciativa i referma el municipalisme com a actor destacat de l’actual procés polític que viu el país.

Respecte la propera recollida intensiva, l’acord entre l’ANC i l’AMI permetrà, a més de superar els 1.000 punts de recollida, arribar al 98’5% de la població del país. En concret, a 818 dels 969 municipis catalans hi ha la presència d’alguna de les dues entitats. En aquest sentit, ambdues entitats preveuen arribar a 300 municipis més respecte l’última acció intensiva, amb la previsió que se superin els 3.500 apoderats. 

Documents relacionats

  • imagen