Primera actuació de neteja a càrrec de voluntaris a la llera del Cardener

Aquest dissabte 17 de setembre es farà la primera actuació de neteja de la llera del Cardener en el marc del projecte d’apadrinament que la Fundació Rosa Oriol ha fet d’un tram de l’Anella Verda. L’acció està oberta a totes les entitats cíviques i veïnals de la ciutat i a tots els ciutadans que hi vulguin participar.


imagen

El proper dissabte 17 de setembre es durà a terme la primera acció de neteja i adequació de la llera del riu Cardener al seu pas per Manresa dins del projecte d’apadrinament que la Fundació Rosa Oriol ha fet d’un tram de l’Anella Verda.

 

L’objectiu del projecte és recuperar el voral que hi ha sota el Parc Josep Vidal i Plaça del Mil·lenari de Manresa, actualment ple de canyes. D’aquesta manera la ciutat guanyarà una altra zona verda al costat del riu per a l’ús dels ciutadans.

 

Les actuacions d’aquest projecte, quatre o cinc al llarg de l’any, seran diverses en funció de les necessitats de cada tram del riu com ara neteja, desbrossament, recuperació del bosc de ribera, entre d’altres. Totes les actuacions tindran el guiatge i l'acompanyament dels serveis tècnics municipals i de la brigada de Parcs i Jardins de l’ajuntament.

 

En aquesta zona, que ara s’hi començarà a treballar, l’Ajuntament de Manresa ja va fer-hi tasques de desbrossament i una matinal de neteja vinculada al ‘Fem Dissabte’ celebrat el passat 7 maig en el marc de la campanya europea de sensibilització ambiental ‘Let’s clean up Europe’. Ara està previst completar l’actuació amb la plantació d’arbres de ribera i la millora dels accessos.

 

En l’actuació del dia 17 hi intervindran una cinquantena de persones vinculades a la Fundació Rosa Oriol, entre voluntaris i personal de l’entitat. Tot i això, tant aquesta jornada, com totes les que vindran, està oberta a totes les entitats cíviques i veïnals de la ciutat que hi vulguin col·laborar, així com a tots els ciutadans que desitgin descobrir aquest espai en procés de recuperació.

 

Per aquells que hi estiguin interessats, el punt de trobada per a la neteja del dia 17 serà al Parc Josep Vidal, i dos dies abans, el dijous 15 de setembre a les 8 del vespre, a la sala Mémora (Bruc, 19-21) hi haurà una reunió per repartir la feina i dur a terme les tasques de coordinació.

Documents relacionats

  • imagen