El Museu Comarcal de Manresa cedeix una pintura per una exposició sobre patrimoni en temps de guerra a Pedralbes

L’exposició “Patrimoni en temps de guerra. El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes”, que recupera l’art conservat de les autoritats franquistes, s’inaugurarà demà, dijous 6 de març a les 7 de la tarda, al reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

El Museu Comarcal de Manresa ha cedit una pintura ingressada durant els anys 40 del segle passat procedent de Barcelona i que ha conservat les etiquetes de “recuperació” d’art de les autoritats franquistes.

Aquesta pintura formarà part de l’exposició temporal “Patrimoni en temps de guerra. El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes” que s’inaugurarà demà, dijous 6 de març a les 7 de la tarda, al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, baixada del Monestir, 9 de Barcelona.

La mostra, que es pot visitar els dies 30 de març, 27 d’abril i 25 de maig d’11.30 a 1 del migdia, ensenya com es va viure la Guerra Civil espanyola en l'entorn de Pedralbes, l'espai reclòs del monestir, que salvaguardà durant els anys de guerra un important patrimoni artístic i documental; al constituir-se com un enclavament privilegiat, lluny de la primera línia de foc.