L'alcalde de Manresa afirma que la connectivitat ferroviària "és un element clau per a l'equilibri territorial

Valentí Junyent destaca, en el seu parlament de cloenda de la jornada 'La connectivitat ferroviària a Manresa', que “s’està aconseguint la planificació i la coordinació entre administracions per continuar avançant”.

imagen

La millora de la connectivitat ferroviària és fonamental per a Manresa, per al Bages i per a la Catalunya central, però és sobretot “un element clau per a l’equilibri territorial”, segons ha assegurat aquest matí l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en el seu parlament de cloenda de la jornada “La connectivitat ferroviària a Manresa”, organitzada per la Cambra de Comerç de Manresa i la Fundació Cercle d’Infraestructures.

Per a l’alcalde, Manresa ha de reforçar amb les connexions per ferrocarril el seu paper com a eix central de comunicacions que ara mateix ja té per carretera, “especialment després de l’obertura de l’Eix Diagonal i del desdoblament de l’Eix del Llobregat i de l’Eix Transversal, encara que queda pendent la C-55 i la connexió amb Barcelona”.

Valentí Junyent ha recordat que s’han fet alguns avenços en els serveis ferroviaris, com els sis nous trens semidirectes entre Manresa i Barcelona que van entrar en servei el 17 de gener passat i que redueixen el temps de viatge entre 10 i 15 minuts.
En aquest sentit, ha destacat que “s’està aconseguint la planificació i la coordinació entre administracions per continuar avançant, encara que ara no hi ha diners i la realitat ens condiciona”.

Finalment, Valentí Junyent ha considerat que cal millorar el més aviat possible la imatge i sobretot els serveis que ofereix l’estació de Renfe de Manresa.

Les paraules de l’alcalde de Manresa han tancat una jornada que s’ha celebrat a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Manresa i que s’ha obert amb les intervencions del president de l’entitat, Pere Casals, i del president de la Fundació Cercle d’Infraestructures, Pere Macias.

Posteriorment han intervingut el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó; i el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit, que ha comentat les previsions relatives a la connectivitat ferroviària que s’inclouen al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa, que s’està acabant d’elaborar.

L’exposició del director de l’àrea de Territori, Infraestructures i Transports de l’Institut Cerdà, Lluís Inglada, i el debat posterior amb participació dels assistents a la jornada han precedit el parlament de cloenda de l’alcalde.

Documents relacionats

  • imagen