Manresa homenatjarà el proper 4 de novembre el gimnasta olímpic manresà Andreu Vivó i Tomàs

L’acte tindrà lloc al Teatre Kursaal i consistirà en un espectacle acrobàtic amb música en directe, en el qual hi participaran artistes que van coincidir en l’etapa de gimnastes amb l’Andreu. Prèviament, es descobrirà la plaça que bateja amb el nom dels gimnasta la Sala de Gimnàstica Artística del Complex Vell Congost. Aquesta tarda s’ha fet la presentació dels actes.


imagen

La ciutat de Manresa celebrarà el divendres 4 de novembre un gran acte d’homenatge al gimnasta olímpic manresà Andreu Vivó i Tomàs, que va morir el 31 de desembre de 2012 al’edat de 34 anys. La gala tindrà lloc al teatre Kursaal a partir de dos quarts de 10 del vespre. Les invitacions per assistir-hi es poden adquirir on line a www.kursaal.cat i presencialment a les taquilles del teatre.

 

Prèviament, a dos quarts de 8 del vespre, es farà l’acte de descobriment de la placa ala Salade Gimnàstica del Complex Vell Congost amb el nom d’Andreu Vivó, per donar compliment a l’acord pres la setmana passada per unanimitat de tots els grups polítics representats en el Ple Municipal, els quals van decidir concedir l’honor de designar amb el nom d’Andreu Vivó i Tomàs aquest espai “per reconèixer tant els importants èxits esportius assolits com el compromís i la coherència amb la seva manera de veure el món i actuar amb conseqüència”.

 

Els detalls dels actes d’homenatge han estat presentats aquesta tarda per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent;  el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; la mare del gimnasta, Montserrat Tomàs; el president dela FederacióCatalanade Gimnàstica, Xavier March;  i la representant del Club Gimnàstica Egiba, Miriam Font.

 

Espectacle acrobàtic amb música en directe

 

La gala del vespre al Kursaal consistirà en un gran espectacle acrobàtic amb música en directe en el qual hi participaran, de forma desinteressada, artistes i amics que van coincidir en l’etapa de gimnasta amb l’Andreu Vivó i Tomàs.

 

Entre els amics de l’Andreu que participaran en l’homenatge hi ha els següents:

 

  • Ortzi Acosta Ramos. Exgimnasta membre de l’equip nacional. Acròbata  de reconeixement  del  CIRQUE DU SOLEIL  2002-2004 “QUIDAM”   U.S & Japan Tour,  2004-2008 “ LOVE”,  Las Vegas. Acròbata de l’espectacle NOTRE DAME DE PARIS entre d’altres. Especialista en anuncis, pel·lícules i sèries de TV.

 

  • Raül Grau Torà. Exgimnasta membre de l’equip nacional. Acròbata d’espectacles de renom com MAR I CEL, NOTRE DAME DE PARIS, PETER PAN EL MUSICAL, entre molts d’altres...artista/actor DRAGONE (CIRQUE DU SOLEIL). Especialista en anuncis de televisió. Director del Teatre Arlequí de Sabadell.

 

  • Oriol Combarros Vilaseca. Gimnasta olímpic a Atenes. Director de l’Escola d’ACROBANZA, de Madrid, Acrobacias&Aéreos, acròbata de la línia de creuers (Norwegian Cruise LIne). Especialista en anuncis i espots publicitaris.

  

  • Mireia Vila. Violinista de renom, ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya,  orquestra de Joves intèrprets dels Països  Catalans, Orquestra  Simfònica de Barcelona, entre d’altres. Actualment forma part de diverses companyies multidisciplinàries  i és  membre integrant de l’espectacle Big Bang Beethoven del Palau de la Música Catalana.

 

  • Dan Arisa. Bateria, percussionista i compositor manresà, obté el Premi Arc com a millor orquestra de Catalunya 2003, ajudant de direcció musical e intèrpret en diversos projectes: “Concert Trofeu Joan Gamper” 1999, “Piromusical de la Mercè” 2008, compositor de la BSO integra de l’espectacle “Edgar Allan Poe-Relats terrorífics” on actua també com a pianista.

 

  • Raúl Rubio. Exgimnasta del CAR de Sant Cugat, entrenador del Club de Gimnàstica EGIBA de Manresa. Acordionista que ha participat en La Diatònica i Diatònic del Solsonès.

 

  • Alguer Vendrell. Acordionista diatònic de Riner (Solsonès). Ha format part de projectes musicals com Antiherois. Ha impulsat el projecte Diatònic Solsonès, actualment és l’acordionista i vocalista del grup Les Absentes

 

  • Jordi Basté: Periodista barceloní, treballà a Catalunya Ràdio (1982-2004) com a retransmissor de partits de futbol i bàsquet, conductor d’alguns programes (La jornada i No ho diguis a ningú). Al 2004 s’incorporà a l’emissora RAC1 presentant el programa Tu diràs, al 2007 començà a liderar el magazíne El món a RAC1, el més escoltat a Catalunya. No podrà ser-hi present, però hi ha participat activament amb veus en off que es podran sentir durant la gala.

 

Els actes d’homenatge a Vivó estaran de segur carregats d’emotivitat, com ja s’ha pogut comprovar en la roda de premsa d’aquesta tarda, amb la presència de la mare del gimnasta i d’altres persones, des de l’alcalde de Manresa fins als representants del món de la gimnàstica, que havien tingut una relació personal ben estreta amb Vivó.

 

En l’acte d’avui ha intervingut en primer lloc el president de la Federació Catalana de Gimnàstica, Xavier March, qui ha recordat la figura de Vivó com “un gimnasta lluitador, amb una tècnica excepcional i una elegància particular, que va obtenir molts èxits, principalment en paral·leles i barra fixa, i medalles en campionats internacionals”. March ha explicat que l’Andreu “no va tenir una carrera fàcil però era un lluitador, i va tirar endavant la seva trajectòria esportiva malgrat totes les dificultats. Va assolir un munt d’èxits i des de la federació n’estem orgullosos”.

 

Míriam Font, representant el club Egiba, ha explicat alguns dels detalls de la gala d’homenatge, “però no tots, perquè hi haurà sorpreses”, i ha assegurat que l’esdeveniment “serà únic i irrepetible”. Font ha comentat que des del club manresà “teníem una relació estreta amb l’Andreu i ens fa una il·lusió especial haver tingut l’oportunitat d’organitzar i disenyar la gala, “amb la participació de molts companys seus, i en la qual es reflectirà la seva vida, les seves aficions, els seus gustos musicals i la seva personalitat”.

 

El regidor d’Esports, Jordi Serracanta, ha fet agraïments a la Federació, al club Egiba i al mateix alcalde, que va ser qui, com a regidor d’Esports en l’anterior mandat, va iniciar les gestions per als actes d’homenatge a Vivó. Serracanta ha explicat que a la sala del complex del Congost que durà el nom d’Andreu Vivó hi haurà una fotografia i una placa, “amb la voluntat clara i compartida que tots es esportistes que s’entrenen en aquest equipament tinguin la seva figura com un referent del món de l’esport”. Serracanta  ha mostrat un agraïment a la família, “amb la qual a part del vincle personal, hem de dir que ens hem sentit molt a prop i hem col·laborat de manera excepcional per organitzar aquests actes que pretenen reflectiu la imatge de l’Andreu. Com a ciutat ens n’hem de sentir orgullosos”.

 

Montserrat Tomàs, mare d’Andreu Vivó, ha assegurat que “la família està molt contenta amb els actes d’homenatge” i ha agraït molt especialment la participació de tots els que ho han fet possible: Egiba, la Federació de Gimnàstica i l’Ajuntament. La mare del gimnasta olímpic ha volgut fer un agraïment especial a l’alcalde Valentí Junyent i ha recordat la relació personal cordial que tenia amb l’esportista.

 

El propi alcalde ha explicat que “Manresa, que és una cutat esportiva, fa un homenatge a un dels pocs esportistes olímpics que hem tingut fora de l’àmbit de la piscina”. Un homenatge “que Andreu Vivó mereix” i amb el qual es dóna compliment a l’acord unànime que ja es va prendre poc temps després de la seva mort, en una reunió amb els diverses regidor d’Esports de totes les èpoques. L’alcalde ha considerat que els actes seran “molt lluïts i personalitzats en la figura de l’Andreu”, i hi ha afegit que era una persona “que sempre parlava de dues coses: de la família i de Manresa. Ens alegrem molt que el dia 4 puguem recordar-lo i agrair-li la seva excepcionalitat”.

 

Andreu Vivó i Tomàs, gimnasta olímpic manresà

 

Als 5 anys es va iniciar en el món de la gimnàstica a les entitats manresanes GIMBE i GYC. Tenia qualitats innates per a aquest esport i aviat des de la federació el van captar per formar part de grups de tecnificació. Posteriorment va obtenir una beca al CAR de Sant Cugat. Conegut com ‘El Mini’ entre els seus companys d’entrenament, es va consolidar com a integrant de la selecció estatal i se situà entre els millors especialistes del món en els aparells de paral·leles i barra fixa. 

 

Del seu palmarès esportiu cal remarcar la participació als Jocs Olímpics de Sydney 2000, als quals va aconseguir l’onzena posició per equips, i la medalla d’or en barres paral·leles assolida en la prova puntuable perla Copadel Món de Gant (Bèlgica), el 2005.

 

Guanyador dela Nit de l'Esportista de Manresa els anys 1999 i 2000, va ser membre del Jurat Qualificador del certamen un cop retirat de la competició. També va col·laborar com a ponent en diverses ocasions a les Jornades de Medicina de l’Esport del Bages.

 

D’una gran personalitat, es va significar clarament en els valors de l’esport i en l’estima pel país. Vivia intensament tot el que feia, creia plenament en ell mateix i en les seves possibilitats. Perseguia els seus somnis fos quin fos el preu a pagar.

Documents relacionats

  • imagen