La XATIC organitza la primera edició de la Setmana del Turisme Industrial

Del 4 al 13 de novembre museus, centres d’interpretació i empreses, com el Parc de la Sèquia i el Museu de la Tècnica de Manresa, oferiran un centenar d’activitats arreu del territori.


imagen

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) organitza la primera edició de la Setmana del Turisme Industrial, una oportunitat per viure el patrimoni de Catalunya des d’una perspectiva única. Entre el 4 i el 13 de novembre, museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i empreses obriran les seves portes, amb gairebé un centenar d’activitats, perquè els visitants puguin descobrir de primera mà què s’hi fa.

 

Durant aquesta setmana, Manresa acollirà diverses activitats relacionades amb el turisme industrial, com ara les visites guiades a la potabilitzadora i depuradora del Parc de la Sèquia, el 12 de novembre a les 10 i 12h, i l’exposició de la Sèquia i de la l’aigua, el mateix dia a les 12.30h.

 

Per la seva banda, el Museu de la Tècnica de Manresa realitzarà una visita teatralitzada a la Cinteria, el 12 de novembre a les 12.30h. 

 

El bus de la XATIC

L’activitat estrella de la Setmana del Turisme Industrial és un recorregut sorpresa amb l’autobús de la XATIC. El dissabte 5 de novembre, aquest bus realitzarà 6 rutes diferents, de les quals l’únic que podran saber els participants és el nom de la ruta, el punt de trobada, l’hora de sortida i d’arribada.

 

Les primeres 300 persones que s’apuntin a través de www.xatic.cat podran escollir, gratuïtament, la ruta que més els hi cridi l’atenció i descobrir el recorregut sorpresa de la XATIC. Des de Manresa, 50 persones hi podran participar. La sortida està prevista a les 9h de l’Estació d’Autobusos (Carrer Sant Antoni Maria Claret).

 

La XATIC

Deu anys després de la seva creació, la XATIC agrupa 29 municipis catalans amb equipaments que permeten conèixer a fons la revolució industrial del nostre país, i amb ella, la transformació del territori i de la societat de la Catalunya contemporània. Actualment ja té més d’un milió de visitants anualment, més de 5.700 socis del Club XATIC i cada any organitza més de 2.000 activitats


Per a més informació i reserves: www.xatic.cat.

Documents relacionats

  • imagen