L'Ajuntament talarà demà cinc arbres malalts de la plaça del Remei per garantir la seguretat de vianants i cotxes

Arran de la caiguda d’una branca de grans dimensions sobre un vehicle el novembre passat, els serveis tècnics de Jardineria han detectat que la majoria d’arbres presenten podridures molt importants que afecten al tronc i que no permeten la seva recuperació.

imagen

El Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Manresa talarà demà cinc arbres de l’espècie Acer negundo situats a la Plaça Remei i que estan afectats per una malaltia que ha assecat les branques i els troncs i suposen un perill per a vianants i vehicles. La decisió d’actuar s’ha pres després que el 19 de novembre passat, una branca de grans dimensions va caure sobre un vehicle estacionat, el qual va patir importants danys materials.

Arran d’aquest incident, es va iniciar una acurat estudi dels 9 exemplars que ocupen aquesta plaça i es va poder comprovar que 6 d’aquests arbres presentaven podridures molt greus que afectaven al tronc i les branques, unes afectacions que no són recuperables i que, amb poc temps i causa de la mínima estabilitat, podrien tornar a ocasionar altres incidents per caiguda.

Com a mesura preventiva, el 5 de desembre passat, l’Ajuntament ja va fer una poda dràstica de les branques dels arbres afectats per tal de treure’ls pes i evitar noves caigudes a la via pública, i també va decidir eliminar un dels arbres que estava més afectat i amb perill de caiguda imminent.

Quan finalitzi l’actuació que comença demà quedaran tres dels exemplars en aquesta plaça, els quals, segons els tècnics, presenten també algunes deficiències, però de moment es mantindran encara que caldrà seguir la seva evolució.

Documents relacionats

  • imagen