Les deixalleries mòbils i Casa Flors Sirera recolliran ‘smartphones’ que es destinaran a donar suport als refugiats

Del 19 de novembre al 19 de desembre les deixalleries mòbils de la comarca i Casa Flors Sirera de Manresa recolliran telèfons mòbils per destinar-los al projecte solidari d’abast internacional Alarm Phone.


imagen

Coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, el Consorci del Bages per a la gestió de residus i l’Ajuntament de Manresa, posen en marxa una campanya de recollida de telèfons mòbils, d’abast comarcal, per destinar-los al projecte solidari Alarm Phone.

 

Es tracta d’un projecte d’abast internacional, sorgit de l’ONGD Watch the Med, per donar suport a les persones refugiades. El voluntariat de l’entitat recull ‘smartphones’ i els reutilitza per ajudar les persones que arrisquen la seva vida al mar. Cada un rep un mòbil abans d’iniciar el trajecte, amb l’objectiu que es pugui comunicar si hi ha problemes durant la ruta.

 

Tothom qui disposi d’’smartphones’ que ja no utilitzi i els vulgui donar al projecte, els pot portar, entre els dies 19 de novembre i 19 de desembre, a les deixalleries mòbils del Consorci, que fan ruta pels municipis consorciats. Les deixalleries tindran uns contenidors retolats i dedicats específicament a aquesta recollida, on els usuaris podran dipositar els seus mòbils, després d’haver signat un full de cessió. Es poden consultar els horaris i ubicacions de les deixalleries mòbils aquí

 

En el cas de Manresa, a més, la recollida també es farà a la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera (al carrer Saleses, 10). Es demana als usuaris que esborrin totes les seves dades i arxius personals dels telèfons abans de portar-los als punts de recollida.

 

Les persones refugiades que reben un ‘smartphone’ d’aquest projecte tant poden avisar en cas de necessitar rescat com en moments de desesperació per rebre suport moral. En molts casos, la localització per GPS ha estat clau per salvar la vida d’aquestes persones.

Documents relacionats

  • imagen